≫ 

FIFA se oglasila povodom Infantinovog suđenja, negirala kriminalne radnje šefa oranizacije

Prvi čovek svetskog fudbala će svoju nevinost morati da dokaže na sudu

  • 1
Svetski ekonomski forum Foto: Tanjug/AP

Svetska fudbalska organizacija (FIFA) ponovo je na lošem glasu, ovog puta zbog navodnih kriminalnih aktivnosti predsednika Đanija Infantina, koga čeka suđenje u Švajcarskoj.

Infantino se tereti da je direktno uticao na švajcarskog državnog tužioca Mihaela Laubera da ovaj, opet preko svojih "kanala", odugovlači suđenje glavnim akterima FIFA skandala vezanog za Svetsko prvenstvo u Nemačkoј 2006. godine.

Slučaj je na kraju proglašen zastarelim, osumnjičeni su oslobođeni, što je izazvalo sumnju države i pravosuđa pa je Švajcarska posle nezavisne istrage došla do čvrstih sumnji da je sve to bilo Infantinijevo i Lauberovo "maslo" kako FIFA, u slučaju loše presude po tu organizaciju, opet ne bi bila na udaru javnosti zbog koruptivnih radnji.

U međuvremenu, upravo se FIFA oglasila saopštenjem u kojem je rečeno da će Infantino, uprkos procesu koji se bliži, i dalje voditi organizaciju sa predsedničke pozicije.

- FIFA i njen predsednik poriču bilo kakvu umešanost i negira aluzije koje upućuju na to da je predsednik FIFA pokušao da utiče na državnog tužioca. Predsednik FIFA će nastaviti da obavlja svoje dužnosti i obaveze kojr ima prema organizaciji. U isto vreme sarađivaće sa vlastima u Švajcarskom i u celom svetu, kao što je i dosad činio - rečeno je u objavi Svetske "kuće fudbala".

Video: Navijaču Junajteda Englezi zabranili da digne zastavu UEFA mafija

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    3. avgust 2020 | 07:24

    Utecaj nemačke, nemačkoj najviše odgovara da se ne sudi... najbogatija država ima uticaj na sve i ostale države šute, neće da se zameraju,svako gleda svoj lični interes...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA