Arsenal sprečio Partizan da overi mesto nosioca u plej-ofu LE: Mogući rivali Milan, Rendžers, AZ...

Ipak, crno-beli će 99 odsto biti nosioci u potencijalnom plej-ofu Lige Evrope

  • 8
Potencijalni rivali Partizana u Ligi Evrope Foto: Marko Jovanović, Partizan.rs

Mnogi navijači Partizana pratili su poslednjih dana rasplete u mnogim ligama u Evropi, kao i u finalima Kupova pojedinih zemalja i kalkulisali šta im odgovara da njihov tim bude nosilac u plej-ofu Lige Evrope.

Kako su rezultati išli na ruku crno-belima u Švajcarskoj, Italiji, Rusiji, finalu Liga kupa Francuske... tako su i partizanovci mogli lakše da posmatraju finale FA kupa, jer su crno-beli faktički već obezbedili mesto među povlašćenima u plej-ofu.

Falilo je još samo da Čelsi pobedi Arsenal da to bude i matematički potvrđeno, ali su Tobdžije slavile u finalu Kupa i osigurale mesto u Ligi Evrope naredne sezone direktno, a samim tim su Totenhem "spustili" u kvalifikacije, bez kojih je ostao Vulverhempton.

Ipak, to što matematički nije osigurano mesto u plej-ofu, ne znači mnogo, jer je Partizan drugi iznad crte.

Jedina šansa da Partizan padne među nepovlašćene jeste da u kvalifikacijama za Ligu šampiona do plej-ofa ispadnu Bešiktaš i Viktorija Plzenj, a da nijedan drugi rezultat ne ide u korist crno-belima.

Dodatni Partizanov napredak moguć je ukoliko Bazel, Kopenhagen ili Volfsburg osvoje titulu u Ligi Evrope. Ali i ukoliko u 1. i 2. kolu kvalifikacija ispadnu neke od ekipa koje imaju bolji koeficijent od crno-belih (APOEL, Malme, Bazel, Kopenhagen, Volfsburg, Galatasaraj, BATE).

Dakle, Partizan može među nepovlašćene samo ako i Bešiktaš i Viktorija ispadnu iz kvalifkacija za Ligu šampiona i presele se u kvalifikacije za Ligu Evrope i ukoliko se ne desi ništa od navedenih rezultata koji bi pogodovali crno-belima.

Pošto su ove sezone kvalifikacije promenjene i igra se samo jedan meč uz žrebanje ko je domaćin, gotovo je sigurno da će biti iznenađenja i ispadanja favorita, pa ukoliko crno-beli u prva tri kola obezbede plej-of, tamo ih čekaju na papiru lakši rivali.

Mogući rivali Milan, Rendžers, AZ Alkmar, AEK...

FK Partizan, Liga Evrope, kvalifikacije Printskrin: Partizan.rs

Kažemo "na papiru", jer je jedan od mogućih rivala Milan, koji je sasvim sigurno ekipa koju bi najradije izbegli svi. Tu su još i Rendžers, AZ Alkmar, koji je bio koban po Partizan prošle sezone u grupnoj fazi, AEK, LASK, Granada, Standard...

Ekipe koje su poželjne na žrebu su svakako Hapoel Ber Ševa, Maribor, Rozenborg, Apolon...

Ipak, pred crno-belima je dug put, a zbog novog sistema kvalifikacija nema mesta za grešku i svakom kolu treba pristupiti maksimalno ozbiljno, jer se često u prošlosti dešavalo da kada naše ekipe nekog potcene, da im se to često obijalo o glavu. O Milanu i Rendžersu treba razmišljati kada za to dođe vreme, jer već u prvom kolu crno-beli mogu da se sastanu se ekipama iz Poljske, Bugarske, Rumunije, Slovačke, Mađarske... koje mogu da budu potencijalne "nagazne mine".

FK Partizan, Liga Evrope, kvalifikacije Printskrin: Partizan.rs

Video: Pogledajte sporan penal za Partizan koji je podigao tenzije u srpskom fudbalu od 1. kola

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    3. avgust 2020 | 10:33

    Ако им суди Грујић чокотски, и успут свира пенале кад их нико не види, нити би судио, можда и дођу дотле...у супротном 2 коло и ћао..

  • Jest

    3. avgust 2020 | 10:40

    Kod nas uvek neke kalkulacije ako ovo ako ono..

  • Ooo

    3. avgust 2020 | 11:00

    Koja bre nasa Evropa. Napredak ne mozemo da pobedimo. Savo strucnjak i ova nesposobna uprava doveli su klub do DNA,dalje nema. Zasta primaju platu Asano i Suma i jos gomila njih!? Cekamo jos jedno jadno saopstenje onog latinskog profe da nama objasni kako je celi svet protiv njih. Mars bre iz kluba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA