Mihi je najbolji drug spalio kuću u Oluji: Posle 5 godina su se sreli, tad je pokazao kakav je čovek

Siniša je pokazao kakva je ljudina i 2000. u Zagrebu

Siniša Mihajlović je imao težak životni put u kojem je prebrodio mnoge teške situacije. Poslednja od njih bila je i najteža, kada se borio protiv leukemije, protiv koje se hrabro uhvatio u koštac i pobedio!

Pre toga je Siniša preživeo tešku situaciju u mladosti, kada je zbog rata u Hrvatskoj ostao bez rodne kuće, koju mu je posle Oluje spalio najbolji drugi iz detinjstva, Stipe.

Pet godina kasnije, Siniša se našao oči u oči sa čovekom koji mu je spalio porodični dom i pucao u njegovu sliku na zidu.

Mihajlović je u svojoj autobiografiji opisao kako je izgledao susret sa Stipeom 5 godina kasnije u Zagrebu, kada je reprezentacija Jugoslavije igrala protiv Hrvatske.

Sinišin nekadašnji prijatelj, koga je smatrao bratom, molio je za oproštaj. I dobio ga je, jer je Miha pokazao i tada kakva je ljudska gromada, spremna da oprosti i najteže zločine.

- Pod mojim pritiskom, roditelji su spakovali najnužnije stvari i doselili se u Beograd. Priključio nam se i brat Dražen. Posle je do nas stigla vest da je naša kuća u Borovu minirana i da je neko ispalio metak u moju sliku na zidu. U tom groznom činu bilo je određene simbolike, poruka je bila više nego jasna. Ko je mogao da baci bombu na našu kuću? Ko je i zašto pucao u moju i Draženovu sliku?

- Ta pitanja su me proganjala dok napokon nisam saznao istinu. To je učinio Stipe, jedan od mojih najboljih drugova iz detinjstva, kojeg sam doživljavao kao brata. Videli smo se 2000. godine u Zagrebu. Došao je u hotel i pitao me da li sve znam. Priznao mi je da je zapalio kuću, ali i spasao moje roditelje. Oprostio sam mu - piše u knjizi "Božija levica" koju je 2012. napisao Miroslav Gavrilović.

Video: Dobrodošao kući tata, volimo te! Miha doživeo doček života

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cvetko

    Nije u "Oluji" nego na početku rata . Kad su Hrvati mogli doći do njegove kuce

  • Bubi

    Znaci i ovaj je dodjos i novo-srbin

  • 🌑⚪🌑⚪🌑

    Ko sa Ideom saradjuje, tako biva.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima