≫ 

Novi Pazar šokirao Partizan: Crno-beli najpre preokrenuli, pa doživeli poraz za 4 minuta

Domaćin vodio sa 1:0 na poluvremenu, crno-beli stigli do 2:1, a onda neočekivano primili dva gola za četiri minuta

Novi Pazar, Partizan Foto: partizan.rs

Škripalo je u Kruševcu protiv Napretka, ništa bolje nije bilo ni u Novom Pazaru, s tom razlikom što se Partizan ovoga puta obrukao porazom od 3:2, protiv ekipe koja je u Superligu Srbije ušla sa 10. pozicije na tabeli.

Klub iz Humske se okliznuo protiv tima čiji ceo stadion i svi igrači vrede kao jedan skupo plačeni prvotimac crno-belih i to pošto su u meču punom preokreta pokazali niz slabosti, nedostatak karaktera i pobedničkog mentaliteta, a na sve to su i loše pripremljeni i vođeni na utakmici.

FK NOVI PAZAR - FK PARTIZAN 3:2 (1:0)

(Nedeljković 22 pen, Perić 73, Resić 77 - Suma 59, Asano 70)

Novi Pazar: Drobnjak, Sise, Vukajlović, Kurdić, Nedeljković (Zimonjić 83), Delimeđac, Kovačević, Tomić, Kecap (Resić 55), Dragutinović,Hadžibulić(Perić 65)

Partizan: Popović, Miletić, Ostojić, Vitas, Urošević, Zdjelar, Natho (Pavlović 71), F. Stevanović (Čolić 46), Suma (Ivanović 77), Asano (Matić 85), Sadik.

Mučio je Partizan u prvih 45 minuta meča sa Novim Pazarom, kao da učenici Sava Miloševića nisu dovoljno dobro shvatili lekciju i napredovali u odnosu na duel sa Napretkom, gde su takođe prvi deo meča bacili “niz vodu” završavajući ga u rezultatskom minusu.

Istina, ovoga puta crno-beli su bili bolji rival na terenu, imali više udaraca, veći posed lopte i gotovo sve vreme kombinovali na polovini domaćina, ali se sticao utisak da nemaju ni rešenje niti moć u poslednjoj trećini, gde se uglavnom sve završavalo improvizacijom bez smislene akcije.

Nije slutilo na takav razvoj događaja, jer je u uvodim minutama Partizan preko Umara Sadika nagovestio da želi brzi gol i manje muka nego u Kruševcu. Međutim, prvi udarac Nigerijca je završio pored gola, a drugi neutralisao golman Drobnjak.

Bolje je Miloševićev tim i trkački izgledao u odnosu na prvo kolo, ali je čini da je nedostajalo konstantnosti u napadu i da se igra odvijala nekako stihijski, nedovoljno konkretno da se probije dobar blok Novog Pazara.

Posle dobrih pokušaja Asana i Stevanovića (šut u golmana), te Natha iz prekida, crno-beli su počeli da ispoljavaju “dečje bolesti” koje ih prate već duže vreme, a koje Milošević očito nije uspeo da otkloni. Iz prvog ozbiljnog napada Novi Pazar je u došao u kolosalnu priliku i samo je sebičnost Dragutinovića, u situaciji kada je imao usamljenog saigrača Tomića, sprečila domaćina da već tada povede.

Ipak, u sledećem ozbiljnijem napadu, razvijenom iz polukontre, Novi Pazar je poveo. Igrao se 22. minut, Saša Zdjelar je na nekoliko metara od svog gola spasavao crno-bele, uspeo da ispuca loptu, ali pritom i pokupi Hadžibulća. Pomenuti fudbaler je bio u sumnjivoj poziciji prilikom upućivanja lopte, no, pomoćni arbitar nije reagovao, pa je sudija Simović pokazao na belu tačku. Nedeljković nije pogrešio – 1:0.

Malo je nedostajalo da gosti iz Beograda uzvrate tri minuta kasnije, pošto je Uroš Vitas sjajno skočio posle kornera Stevanovića i zakucao loptu glavom sa pet metara, ali je imao nesreću da se golman Drobnjak našao baš tu i sprečio izjednačenje.

U minutama posle toga Partizan je nastavio da pritiska Pazarce, ali je gol očito uticao na samopouzdanje crno-belih, pa su u poslednjih 15-tak minuta počeli da greše u serijama i olakšavaju posao Novom Pazaru. Ipak, u smiraju prvog dela Sadik je uspao da dođe u dve dobre situacije, od kojih je u prvoj zatresao mrežu, ali je bio u ofsajdu, dok ga je u drugoj zaustavio Abdulaj Sise u poslednjem momentu.

Po “mantri” iz Kruševca Milošević je u svlačionici ostavio Filipa Stevanovića i na teren poslao Nikolu Čolića, koji polako počinje da ubira minute i daje doprinos u igri tima. Nije dobro počelo, jer je Novi Pazar na samom početku nastavka imao veliku priliku preko Tomića, čiji pokušaj nije pogodio metu.

Samo dva minuta kasnije, domaćin je surovo kažnjen, Mladi Čolić je uputio odličan centaršut po zemlji, Asano iz dva pokušaja nije uspeo da probije blok, ali se lopta odbila do Sume. Prvi udarac Gvinejca je blokiran, no, on se potom bacio i u padu pogodio glavom za – 1:1.

Već u sledećem napadu, Partizan je mogao do potpunog preokreta, ali je Drobnjak ponovo bio uspešniji od Sadika, no, bilo je jasno da Pazarci gube ritam i da su gosti u boljem psihološkom momentu. Ubrzo je stigla i potvrda izrečenog, pošto je tim Humske uspeo da postigne i drugi gol.

Igrao se 70. minut, Partizan se oduzeo loptu Pazarcima na svojoj polovini i brzo se transformisao u napad. Sadik je odložio loptu za Sumu, koji je potom pasom izbacio celu odbranu domaćina i pronašao Asana. Japanac je elegantno “bocnuo” loptu preko Drobnjaka i pogodio mrežu – 1:2.

Novi Pazar, Partizan Foto: partizan.rs

I umesto da već tada “zatvore” utakmicu, crno-beli su sebi dozvolili da za osam minuta prime dva gola i odu u zasluženi poraz. Kod oba je velike greške načinio iskusni štoper Bojan Ostojić.

Prvo je u 73. minutu bio predaleko od Perića, koji posle centarušta Sisea ostao usamljen na sedam, osam metara od gola, pa je rutinski pogodio mrežu (2:2), da bi u 78. takođe pogrešio nadomak kaznenog prostora, što je domaćin iskoristio da preko Resića donese novo vođstvo svom timu – 3:2.

Pokušao je Partizan da izvuče makar remi, ali je zbog izmena Miloševića, koji je ekipu još pre troga ostavio bez Natha i Sume,  te izgubio svaki vid kreacije i mogućnost da se makar izvuče na potez. Ali nije ni zaslužio...

Imao je istina Partizan još jedan dobar pokušaj preko Ivanovića (prečka),  imao i pet minuta nadoknade da spasava kožu, ali jasno je da crno-beli ne liče na tim s kraja minulog prvenstva i da su dubokoj igračkoj krizi već na početku sezone.

Video: Novi Pazar šokirao Partizan: Crno-beli najpre preokrenuli, pa doživeli poraz za 4 minuta

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan KV

    5. avgust 2020 | 19:34

    Očajna igra Partizana direktna posledica smene Đuričića i dovođenje Ćurčića.Đuričić je napravio onu lepu igru Partizana u kojoj su se isticali Suma ,Sadik i Stevanović.Bez te napadačke igre oni neće ni da se vide na terenu.Ako Vazura to ne vidi,ne vrati Đuričića za prvog trenera,Partizan će biti ispod petog mesta!

  • Sta je ovo

    5. avgust 2020 | 19:34

    Protiv Partizana protivnici leze na travi po pola uzakmice cim imaju dobar rezultat. Protiv Zvezde jure da ima daju loptu.

  • 6+4+3=2

    5. avgust 2020 | 20:06

    partizan pod hitno treba da optuzi zvezdu za ovaj poraz

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA