≫ 

Tragičar iz meča sa Zvezdom rasturio Erdoganov klub i odveo Kopenhagen u četvrtfinale Lige Evrope

Kakva partija mladog Vinda

  • 1
Jonas Vind slavi sa saigračima Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Kopenhagena razbili su novog šampiona Turske, ekipu Bašakšehira sa 3:0 u drugom meču osmine finala Lige Evrope.

Turci su posle prvog meča imali prednost od jednog gola, ali je mladi napadač Jonas Vind rešio da stvari preokrene u korist svog tima.

Vinda se sećamo kao momka koji je promašio odlučujući penal u seriji protiv Crvene zvezde prošle godine kada mu je Milan Borjan odbranio iz drugog pokušaja.

Ovog puta Kopenhagen nije hteo penale niti sličnu sudbinu, pa je od starta krenuo jako i od četvrtog minuta vodio sa 1:0.

Varela je dobio lepu dugu loptu na desnom krilu, namestio se i vratio je pred peterac gde je spreman čekao Vind i "poklonio" se pa glavom rešio akciju.

Kopenhagen preokreće u nastavku u 52. minutu. Pep Biel je probao da između Memeta Topala i ALeksandru Epureanua pošalje pas za Razmusa Falk Jensena.

Topal je ispružio ruku, zaustavio loptu i sudija je pokazao na belu tačku, a Vind je preuzeo odgovornost i pogodio.

Kopenhagen je pitanje pobednika i definitivno rešio kada je Falk Jensen povukao kontru u 62. minutu sa sredine terena i naciljao sa 17, 18 metara sam ugao gola Bašakšehira.

Ovaj turski klub je, podsećamo, nedavno osvojio prvenstvo svoje zemlje i direktno obezbedio učešće u Ligi šampiona, tako da ga ovaj poraz verovatno neće mnogo boleti, a Kopenhgaen se u narednoj rundi ukršta sa Mančester junajtedom koji je u prvom meču osmine finala pobedio LASK sa 5:0.

Video: Lepa akcija Kataia za 3:0

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA