Ter Štegen ostaje u Barsi još pet godina: Bartomeu potvrdio da ni on ni "klinci" ne idu nigde

Golman Barselone Mark Andre Ter Štegen dogovorio je novi ugovor sa Blaugranom, kaže predsednik kluba Đozep Marija Bartomeu

  • 1
Spain Soccer La Liga Foto: Tanjug/AP

Ter Štegen je u Barseloni već šest godina i bez obzira na to što je tu tako dugo i što je već nekoliko sezona prvi golman, uz to jedan od najboljih u Evropi, nije imao uslove kakve zaslužuje.

Zbog toga je između njega i kluba prethodnih meseci bilo natezanja zbog obnove ugovora i plate.

- On (Ter Štegen) je sjajna osoba i golman i to je uvek pokazivao. Čuli smo i rekao mi je "Nadam se da će posle pandemije biti malo vremena da malo razgovaramo o mojoj budućnosti". Ubrzo smo obavili i taj razgovor i njegova je namera da produži ugovor s Barselonom. Prihvatio je da ostane još pet godina, jer je i dalje mlad golman. Ali, kada sve bude gotovo obavestićemo vas - potvrdio je Bartomeu, a prenose španski mediji.

Međutim, dok sve ne bude crno na belo, nije izvesno koliko je to zaista gotov posao, jer ima više klubova koji bi za Ter Štegena ponudili milione.

Milione je svojevremeno dala i Barsa, 12, kada je pre šest godina dovela Nemca iz Borusije Mehengladbah, a klub je tada video da je on zalog za budućnost.

Isti takav zalog su za naredne sezone i Ansu Fati, Riki Puig, Trinkao, Pedri i još nekolicina momaka za koje je Bartomeu oštro demantovao da će odlaziti nekuda.

Video: Nikolić u 43. minutu razdrmao mrežu Radničkom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA