≫ 

Voši niko za aut nije pomogao: Lalatović u suđenju protiv Čuke i španskom sistemu u srpskom fudbalu

Vošin strateg dodao da su sduije kući otišle čistog obraza i dignute glave

  • 2
Nenad Lalatović

Printskrin: Youtube/Fk Vojvodina

Trener Vojvodine Nenad Lalatović pohvalno je pričao u suđenju na meču između Vojvodine i Čukaričkog, što nije bio slučaj posle prvog kola kada je uprava Novosađana imala zamerke na račun Novaka Simovića za kog je tražila izuzeće na njihovim utakmicama.

Dotakao se Lalatović i tog prvog kola sa TSC-om, ali je akcenat bio na sjajno obavljen posao (barem po njegovom mišljenju) sudijske trojke u sredu veče na Karađorđu - gde su Voša i Čuka podelili podove (2:2).

- Mogu slobodno da kažem da je utakmica opravdala očekivanja i da je ovo bio jedan pravi derbi. Voleo bih da se Vojvodini uvek sudi ovako, jer srpski fudbal može samo da napreduje kad sudije ne zanima ni ko je Vojvodina, ni ko je Čukarički. Idu kući čistog obraza i dignute glave, te mogu samo da ih pohvalim. Da bismo u Evropi bili što bolji, moramo da imamo ovakvo suđenje - rekao je Lalatović i dodao:

- Od kako sam ja ovde, budite sigurni da Vojvodini niko nije pomogao ni za aut. Treće mesto i trofej smo osvojili zahvaljujući kvalitetu igračkog kadra, uz pomoć navijača i medija koji vole Vojvodinu, kojima se takođe zahvaljujem. Neću da se vraćam na utakmicu protiv TSC-a i komentarišem penal i naš treći gol koji smo postigli, niti gospodina koji je sudio tamo i kome želim sve najbolje. Sve to bi bilo džaba, mogu samo da budem kažnjen.

Dotakao se Lalatović i zanimljivog termina meča - od 21 čas!

- Ovo je španski sistem. Protiv Selte i Barselone sam igrao u 10-11 uveče. Ja nisam navikao da u 11 uveče idem da spavam, pa mi to nije bio problem, ali ima igrača koji već tada idu na spavanje i ustaju u šest-sedam. Meni odgovara ovako, jer da nema korone i da je mogao da bude pun stadion, ovo bi bila milina.

- Igrači tada mogu da daju i više od svog maksimuma. Protiv TSC-a je u prvom poluvremenu stvarno bilo jako teško, čak i meni da vodim utakmicu, a kamoli igračima da trče, dok je u drugom delu meča ipak bilo malo lakše. Mislim da utakmice ne treba da se igraju u pet sati na 40 stepeni. Ja bih igrao u sedam, osam, čak i 10, zašto da ne? Bolji fudbal bi bio.

- Zamislite da je večeras bio pun stadion. Ne bi bilo razlike između nas, Španije, Nemačke i Engleske. Ovakva utakmica bi zapalila ceo stadion. Sudija nije bio u prvom planu i sudio je za čistku desetku - zaključio je Lalatović na konferenciji.

>>> U jednom meču, i to u Duizburgu (18.55) rešiće se ko će u četvrtfinale Lige Evrope - Sevilja ili Roma. Poznato je da su Španci „doktori“ za ovo takmičenje, pa su i blagi favoriti s kvotom 2,40, dok je kvota na Romu 3,05, a iks je 3,25. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Sevilja - Roma.

Video: Čuka vodila 2:0, Vojvodina za dva minuta stigla do boda: Ovo je bio pravi derbi Superlige

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lola

    6. avgust 2020 | 09:10

    Krstati dali bi bilo tako

  • Sojic

    6. avgust 2020 | 10:53

    Zar kod nas nije zabranjeno da klubovi komentarisu sudjenja? Dokle bre vise o sudijama, zar mi gledamo sudijsku ligu ili fudbalsku???.?.???????????????????????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA