Arsenal otpustio čoveka koji je doveo Van Persija, Fabregasa, Sančeza i druge kako bi uštedeli novac

Tobdžije će ukupno otpustiti 55 radnika

  • 0
Fransis Kagigao Printskrin: Youtube/Real Federación Española Fútbol

Engleski fudbalski klub Arsenal objavio je da namerava da otpusti 55 zaposlenih zbog finansijski problema uzrokovanih pandemijom korona virusa.

Ono što svakako "bode oči" jeste to da je među tih 55 zaposlenih i skaut Fransis Kagigao - čovekom koji je 23 godine u klubu i koji je doveo Seska Fabregasa, Aleksisa Sančeza, Van Persija, Obamejanga i mnoge druge zvezde Tobdžija.

- Prihodi od televizijskih prava, ulaznica i ostalih komercijalnih aktivnosti u poslednje vreme doživeli veliki udarac, a problemi će se nastaviti i u sezoni 2020/21 - objavio je Arsenal.

Iz kluba koji je pre nekoliko dana osvojio FA Kup, dodaju da su učinili sve što su mogli kako bi smanjili izdatke, uključujući i iznose za plate igrača i vodećih ljudi u upravi, koji su dobrovoljno pristali na smanjenje prihoda, ali da je sada "jasno kako se moraju dalje redukovati troškovi kako bi se osiguralo odgovorno poslovanje".

Navijači Arsenala na društvenim mrežama nisu sa odobravanjem prihvatili ovu vest, a mnogi naglašavaju kako se više moglo uštedeti otpuštanjem nemačkog veziste Mesuta Ozila, koji nije odigrao nijednu utakmicu u nastavku sezone, a bez obzira na to, njegova sedmična plata je 350.000 funti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA