≫ 

Sevilja isprašila Romu za četvrtfinale Lige Evrope: Leverkuzen završio posao sa Rendžersom

Fudbaleri Bajer Leverkuzena i Sevilje prošli su u četvrtfinale Lige Evrope posle pobeda nad Glazgov Rendžersima i Romom od 1:0 i 2:0

  • 0
Germany Soccer Europa League

Foto: Tanjug/AP

Bajeru je bio dovoljan jedan pogodak i to u 51. minutu kada je precizan bio Musa Dijabi.

Dijabi je iz sredine dobio dugu loptu od Aranguiza, primirio je jednim potezom na 16 metara, pustio da ode koji metar napred, a onda zakucao pod prečku gola Rendžersa.

S obzirom na to da su Nemci u prvom meču dobili sa 3:1, ovim su na svom stadionu Bajareni samo povećali prednost i do kraja se nije u pitanje dovodio pobednik dvomeča.

Bajer će u narednoj rundi takmičenja igrati protiv Intera koji je dan ranije bio bolji od Hetafea sa 2:0.

Roma je svoje učešće u Ligi Evrope završila zahvaljujući brzini igrača Sevilje sa kojom nije stigla ranije da se upozna zbog pandemije korona virusa u martu.

Stoga su italijanski i španski klub odigrali jedan ključni meč u kom je Sevilja sve dileme otklonila još u prvom poluvremenu. U drugom je mogla samo da "podeblja" rezultat jer joj je poništen pogodak u 74. minutu.

Serhio Reguljon je u 22. minutu bio neuhvatljiv kao Brzi Gonzales za odbranu rimskog kluba čiji su ga defanzivci nemo posmatrali kada je dobio loptu od Evera Banege i povukao je pored Bruna Pereza i Ibanjeza kao da ih nema, pre nego je šutirao ispod golmana Paua Lopeza za 1:0.

Germany Soccer Europa League

Foto: Tanjug/AP

Sevilja je pobedu i prolaz dalje potvrdila pred kraj prvog poluvremena kada je precizan bio Jusef El Nesiri.

Lukas Okampos je prošao po desnoj strani, uklizao mu je očajno Ibanjez i nije ga zaustavio, ovaj je produžio i vratio loptu u kazneni prostor gde je bio Nesiri.

Aleksandar Kolarov je probao da se ispreči Marokancu na gol-liniji, ali nije pomoglo, tako da je 23-godišnjak lagano rešio akciju za 2:0.

Germany Soccer Europa League

Foto: Tanjug/AP

U nastavku meča, Španci su mogli i do trećeg gola kada je Munir El Hadadi sa leve strane poslao centaršut na drugu stativu.

Tamo je bio Žil Kounde, koji je iz prve šutirao i uz malo sreće pogodio, ali se ispostavilo pregledanjem VAR snimka da je bio neki milimetar ili centimetar iza leđa Kolarova koji je pokušavao da preseče centaršut.

Sevilja će u narednoj rundi takmičenja igrati protiv boljeg iz okršaja Olimpijakosa i Vulverhemptona.

Video: Zoran Tošić blista u Kini: Bivši igrač Partizana se poigrava sa rivalima u novom klubu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA