Ne bih se nikad kladio da će Pirlo da bude trener: Del Pjero veruje da Andrea može i bolje od Zidana

Nekadašnji igrač i legenda Juventusa Alesandro Del Pjero kaže da je i njega iznenadio izbor Andree Pirla za trenera Juventusa

  • 0
Alesandro Del Pjero Foto: Telegraf.rs

Juventus je u subotu predstavio Pirla kao šefa struke prvog tima, praktično odmah nakon što je otpušten Mauricio Sari.

Sari je otišao zbog toga što je u Italiji neubedljivo osvojio titulu, a onda u Ligi šampiona ispao u osmini finala od Liona.

- Da budem iskren, ne bih se kladio da će on postati trener. I mene je iznenadilo. Već sam bio zadovoljan što je postavljen za trenera tima do 23 godine i mislio da je to pravi potez za njega, ali je poskočio napred i mogu da mu poželim sreću - rekao je Del Pjero za Skaj Sport.

On smatra da i vrhunski igrači mogu da budu dobri treneri i za to navodi nekoliko primera iz modernog fudbala.

- Mislim da se generalna percepcija bivših igrača koji postanu treneri u Italiji menja. Pre je bilo potrebno da se prođe dug proces pripreme kroz niže lige da bi se naučio zanat, ali poslednjih godina smo videli Filipa i Simonea Inzagija, plus Đenara Gatuza kako uspevaju. To su bili odlični igrači i odmah su uskočili u velike klubove - kaže Del Pjero.

Jedan od tih trenera je i Siniša Mihajlović koji sa uspehom radi u Bolonji, mada je bio i u Milanu kao šef struke.

Novinare je u slučaju Pirla zanimalo da li bi mogao da se uporedi sa Zinedinom Zidanom koji je nekoliko godina radio odličan posao sa Real Madridom.

- Mislim da to nije fer poređenje jer je Zidan i pre toga radio sa Realovim mlađim timom i bio je asistent kod Karla Anćelotija, ali verujem da Pirlo ima sve što je potrebno da bi bio i bolji od Zidana. Već poznaje klub i igrače, direktore i verujem da komuniciraju vrlo otvoreno - ističe Del Pjero.

Video: Reakcije Dejana Stankovića za vreme prijateljske utakmice Zvezde i Napretka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA