≫ 

Srpski atletičari ponovo aktivni, Aleksa Kijanović istrčao lični rekord dva puta

Naši atletičari polako počinju da takmiče nakon drugog prekida sezone.

  • 0
Aleksa Kijanović

Foto: SAS

Do zvaničnog početka sezone ostalo je još 20 dana po kalendaru Srpskog atletskog saveza, ali naši atletičari se snalaze i sada.

Tako su mnogi od njih takmičili van konkurencije na Prvenstvu Bosne u Zenici, a jedan od njih je sprinter Aleksa Kijanović koji je istrčao lični rekord i to čak dva puta. On je u prvoj trci na 100m trku završio rezultatom 10.51s, a u finalu je išao još brže 10.45 s, što je trenutno peti rezultat na tablicama Srbije svih vremena.

- Ovim trkama potvrdio sam dobru formu, a sa jačom konkurencijom nadam se još boljem rezultatu. Vetar nam je išao na ruku i u dozvoljenim granicama mi je pomogao da oborim rekord. Sada je mnogo lakše trčati svaku sledeću trku, rasterećeniji - rekao je Kijanović.

Na istom takmičenju je Anja Lukić imala sjajnu trku na 100m pr, uz vetar u leđa 2.2 m/s, istrčala je najbrže u karijeri 13.38.

Sprinterka Milana Tirnanić je trčala 11.79 na istom takmičenju na 100m, a Boško Kijanović 47.61s na 400m.

U Novom Sadu održan je Miting na kom je Strahinja Jovančević posle šest godina trčao na 100m rezultatom 10.61s. U dalj je skočio 7.75 metara.

- Posle 6 dugih godina izbegavanja takmičenja u sprintu, odlučio sam se, da usled svih ovih okolnosti probam opet sprint na 100m. Stvarno je super osećaj napraviti lični rekord odmah u prvoj trci. Zadovoljan sam i skokom udalj koji je prethodio trci, gde sam skočio 7.75m - rekao je Jovančević.

Milica Gardašević imala je svoje prvo takmičenje na otvorenom i zabeležila najdalji skok od 6.30 metara.

U Kruševcu je održan bacački miting: Bogdan Zdravković pobedio je u bacanju kugle daljinom od 18.46m, Veljko Nedeljković bio je drugi sa 17.62m.

Na istom takmičenju je takmičila i Adriana Vilagoš koplje od 500 grama je ovaj put letelo na daljinu od 53.62 metra.

Video: Trenirali smo sa Jovančevićem: Dok su moji drugari bili na ekskurziji, ja sam išao na takmičenja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA