Blekijev i Vlahovićev šef je najbogatiji u Italiji: Vlasnik Ovijeda "težak" oko 50 milijardi dolara

Blumberg je izbacio indeks bogatstva milijardera i italijanski mediji su izdvojili neke od najbogatijih vlasnika klubova na "čizmi"

  • 0
Patrik Kutrone Foto: AP/Tanjug

Najbogatiji vlasnik u Italiji je Roko Komiso, predsednik Fiorentine, kluba u kom igraju i naši Nikola Milenković i Dušan Vlahović.

Komiso je sa devet milijardi ispred Žanga Đindonga (sedam i po), vlasnika Intera, a izdvojeni su i neki od najbogatijih vlasnika klubova na svetu.

Prema Blumbergovom indeksu milijardera, najbogatiji vlasnik jednog fudbalskog kluba je Karlos Slim.

Meksički magnat, verovali ili ne, upravlja Ovijedom, koji se takmiči u Segundi i kuburi bliže dnu tabele na 15. mestu, uprkos tome što je Slim "težak" više od 50 milijardi dolara.

Odmah iza njega je vlasnik Rena Fransoa Pino koji ima više oko 40 milijardi dolara, pa Čelsijev Roman Abramovič sa 16 milijardi.

Od onih u Italiji, Silvio Berluskoni i dalje ima pozamašnu "slamaricu" od sedam milijardi dolara, a njegova Monca je promovisana u Seriju B.

Čelnici Juventusa Andrea Anjeli i Pol Singer iz Eliot menadžmenta koji upravlja Milanom nisu među 500 najbogatijih ljudi na svetu.

Video: Sadik kao Ronaldo, petom matirao golmana Javora

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA