Lion ne veruje holandskim sudijama pred meč sa Sitijem, razlog je ključni duel sa Ajaksom

Zanimljiva situacija zbog dirketnog okršaja Liona i Ajaksa na rang listi za narednu sezonu

  • 1
memfis depaj Foto: Tanjug/Ap

Mančester siti i Lion u subotu igraju četvrtfinale Lige šampiona, sudija tog duela je Holanđanin Deni Makeli, i upravo je on razlog zbog kojeg bi francuski klub mogao da traži njegovo izuzeće, shodno tome i zamenu, za sudar protiv Građana.

I ne samo njegovu, već i svih njegovih pomoćnika, osim jednog koji je Grk.

O čemu se ovde radi?

Ne postoji nikakav lični animozitet Liona i pomenutog holandskog arbitra, ali za Francuze je sporna sama činjenica da im Holanđani dele pravdu, jer u slučaju poraza Francuza, Ajaks se automatski penje direktno u Ligu šampiona naredne sezone, a Lion mora kroz plej-of do elite.

U Francuskom klubu brinu baš zbog toga, zato su nezadovoljni delegiranjem Makelija za meč sa Sitijem, a ostaje da se vidi da li će i zvanično tražiti od UEFA promenu sudije.

I nije sporan samo glavni arbitar, već i njegovi pomoćnici, jer su čak petorica njegovi sunarodnici, samo je četvrti sudija Grk, Tasos Sidiropulos.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran NL

    13. avgust 2020 | 20:10

    Ima ovde istine.Ajaks Lionu jos nije zaboravio namestenu utakmicu protiv Dinama u Zagrebu (1-7).Ja mislim da se Francuzi plase osvete Holandjana,mada ovaj sudija,naravno nema nista sa tom utakmicom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA