"Subotički Ronaldo" ponovo u srpskom fudbalu: Bivši fudbaler Zvezde igraće Prvu ligu

Marko Mirić po drugi put u rodnom Kragujevcu

  • 2
Marko Mirić

Foto: MN Press

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Marko Mirić (33) vratio se u srpski fudbal i igraće ove sezone za Radnički iz Kragujevca!

"Subotički Ronaldo, kako su Mirića svojevremeno zvali, bio je član Zvezde u sezoni 2012/13, ali je proleći deo sezone proveo upravo u Radničkom kao pozajmljen igrač.

Zatim je na zimu 2013. godine podneo zahtev za raskid ugovora.

- Igrači za koje smo ginuli i borili se za njihova prava, zabili su nam nož u leđa u najvažnijem delu polusezone. Danima se u svlačionici govori o novcu, raskidima ugovora i lictira ko će sledeći tužiti Zvezdu. Ne osuđujem nijednog svog "saigrača" zato što traže svoj novac, samo mi je žao što su izabrali katastrofalan trenutak. Morali su da budu svesni posledica na svoje saigrače u svlačionici - rekao je u decembru 2013. tadašnji levi bek Zvezde Nikola Mijailović koji je aludirao na odluku Mirića i Vešovića da traže raskid ugovora.

Mirić je inače rođen u Kragujevcu, igrao je za Vodojažu, Metalac, Spartak - iz kog je došao na Marakanu kao veliko pojačanje, da bi potom nosio dresove Minska, Slaven Belupa i Lokerena četiri sezone.

Prošli je igrao u Borcu iz Banjaluke gde je postigao jedan gol na 17 utakmica. U sezoni 2010/11 upisao je i tri nastupa u reprezentaciji Srbije.

Podsetimo, Radnički se takmiči u Prvoj ligi Srbije koja zvanično kreće ovog vikenda, dok će tim iz Kragujevca u 1. kolu igrati sa Železničarom iz Pančeva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA