Miler o ubitačnoj filozofiji Bajerna: Ne zanimaju nas imena protivnika, polufinale isto počinje 0:0

Fudbaler Bajern Minhena Tomas Miler kaže da on i saigrači mogu da slave do subote, ali da već posle toga razmišljaju o polufinalu koje počinje 0:0

  • 1
Portugal Soccer Champions League Foto: Tanjug/AP

Kao da on i saigrači nisu potpuno rasturili Barselonu i naneli joj najteži evropski poraz u istoriji 8:2 na stadionu Luž u Lisabonu u petak uveče.

Miler je poneo epitet igrača utakmice jer je od osam golova, dva postigao sam, asistirao je za još jedan Filipe Kutinju, dok su ostale golove davali Levandovski, Perišić, Gnabri i Kimih.

- Teško je objasniti, u neverovatnoj smo formi. Hvala na trofeju za igrača utakmice, ali ga je još 12 do 15 igrača zaslužilo. Radili smo naporno i sa ovim intenzitetom i mnogo je teško pobediti nas. Zabavili smo se danas - rekao je Miler posle meča.

Uprkos tome što je Barselona na klupi imala neka od pojačanja skupljih od 100 miliona evra, ni ona, a ni Lionel Mesi koji je bio na terenu nisu mogli apsolutno ništa Bajernu.

- Našem stilu igre nije bitno ko su imena protivnika. Naravno da su oni posebni i morali smo da budemo još agresivniji i da se iznova i iznova vraćamo u kontrolu. Kad neko izvrši presing, nije problem jer se uvek neko sledeći priključuje. U jednom trenutku uzimamo loptu i onda krećemo napred. Toliko imamo talenta i u ofanzivi, Filipe ulazi, Kingsli ulazi... Možete da zamislite kako se osćećamo posle ovakve pobede, bilo je posebno. Ali, moramo da budemo tihi, da se oporavimo - kaže Miler.

Na konstataciju novinara da je Bajern pokazao koliko je moćan, Miler odgovara rečima opreza, a ne opijenosti strašnim trijumfom.

- Ovo je velika potvrda (kakva je Bajern sila), ali polufinale počinje sa 0:0, pa ta potvrda ne znači još ništa. Znam da ostali gledaju naše utakmice, a sledeće utakmice počinju 0:0 i zato moramo da budemo mirni i opušteni da bismo stigli do finala. Naravno, moramo da budemo i veoma srećni, ali sutra kad budemo odgovarali na poruke moramo da budemo spremni i da se spremimo za sledeću utakmicu jer nismo ovde da bismo pobedili u četvrtfinalu ili polufinalu, ovde smo da bismo pobedili u finalu. Uglavnom je posle ovako velikih utakmica neviđeno teško, tako da moramo da budemo oprezni - objasnio je Miler.

Da podsetimo, Bajern Minhen će u polufinalu igrati protiv Mančester Sitija ili Liona koji svoj meč četvrtfinala igraju u subotu uveče.

Video: Ben ovaj put skrivio jedanaesterac, Spartak smanjio zaostatak

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đorđe

    15. avgust 2020 | 08:28

    Švabe su to i njihov mentalitet, kad krenu oni melju sve pred sobom!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA