"Zvezda neće praviti grešku iz prošle sezone": Objašnjeno zašto Makeda neće doći na Marakanu

Ništa od Italijana

  • 13
Federiko Makeda, Kristijano Ronaldo, FK Mančester junajted

Foto: Guliver/Ryan Pierse/Getty Images

Fudbalski klub Crvena zvezda neće dovesti Federika Makedu.

Italijanski fudbaler koji je svojevremeno kao "džoker" doneo titulu Mančester junajtedu dugo je figurirao kao opcija u napadu Crvene zvezde, ali su se pregovori odužili uz pojedine zahtevne finansijske stavke.

S obzirom na "gužvu" na klupi i činjenici da nije bilo odlazaka napadača, došlo bi do prilično velikog kadrovskog "gušenja".

Uostalo, i Ben se snašao na poziciji špica, što je pokazala partija protiv Spartaka iz Subotice, kom je ofanzivac sa Komora dao dva gola.

- Crvena zvezda neće dovoditi Makedu niti bilo kog drugog napadača. Zvezda ima četiri izvanredna špica Boacija, Pavkova, Tomanea i Krstovića, a po potrebi tu poziciji su često igrali i Ben i Vukanovic. Pritom su Boaći i Pavkov u najboljim igračkim godinama - navodi se prema izvoru iz kluba.

- U ovom trenutku nema potrebe da dovodimo sedmog špica. Svi ovi igrači primaju platu u Crvenoj zvezdi i moramo voditi računa da dodatno ne opterećujemo budžet za plate. Ne treba zaboraviti da imamo limit na četiri stranca a mi ih vec imamo šest (Sanogo, Kanga, Ben, Boaci, Tomane, Garsija). Nećemo praviti greške iz prošle godine kada smo iz želje da imamo što bolji tim dovodili nove igrače pre nego što odu oni koji su tu. Veliki broj igrača je omogućio veliki roster i lakše osvajanje šampionske titule ali i mnogim igračima onemogućio da imaju dovoljnu minutažu i pokažu sav kvalitet.

Video: Ludo poluvreme na Marakani: Ben prokockao penal i dao gol iz igre, gosti munjevito izjednačili!

Lokomotiva Marka Nikolića i Krasnodar kandidati su za najviši plasman u Rusiji ove sezone, a upravo ove dve ekipe sastaju se danas (18.00) u Moskvi. Kec je 2,55, iks 3,10, a dvojka 2,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Lokomotiva Moskva - Krasnodar

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA