≫ 

Transferi: Mesi zatražio da ode iz Barselone! Ajaks vraća Suareza, Juve završio desnog beka Atalante

Hvala što ste pratili sa nama dešavanja na transfer pijaci

  • 12
Lionel Messi, Lionel Mesi Foto: Tanjug/AP

Najvažnije vesti za 16. avgust:

* Mesi zatražio da napusti Barselonu već ovog leta

* Bajern je rešio da otkupi Ivana Perišića

* Ajaks želi da vrati Luisa Suareza u Amsterdam

* Tondela otpustila bivšeg igrača Zvezde

* Lids želi reprezentativca Nemačke Robina Koha

* Miloš Veljković dobio saigrača iz Mančester junajteda

* Ivana Perišić razmatra ponude iz Engleske

* Čistka u Barseloni posle debakla u Ligi šampiona

* Čelsi dovodi štopera za 40 miliona funti

Tok dana:

22.15 - Zvanično! Engleski Bornmut se oprostio od Endija Surmana i Sajmona Frensisa kojima su istekli ugovori. Na njih dvojicu Trešnjice ne računaju u Čempionšipu sledeće sezone.

21.57 - Holandski mediji javljaju da je Juventus već ugovorio lične uslove sa Hansom Hateburom iz Atalante. Ostalo je još samo klub iz Bergama da saopšti svoju cenu. Atalanta je već spremila zamenu, to je Albanac Mergim Vojvoda koji stiže iz belgijskog Standarda za 7 miliona evra.

21.45 - Fiorentina bi želela da angažuje vezistu Bajerna Havija Martineza ovog leta, međutim, teško da će doći do posla jer španski internacionalac traži ogromnu platu koju Viola ne može da mu da.

21.18 - Posrnuli nemački velikan Hamburger SV nalazi se na pragu dovođenja velikog pojačanja. To je iskusni napadač Simon Terode (32) koji stiže iz Kelna kao slobodan igrač ukoliko uspe da raskine ugovor kako se očekuje.

21.05 - Nije se dugo čekalo nakon informacije da je desni bek Marko Petković dobio otkaz u portuglaskoj Tondeli. Prema navodima MOZZART Sporta, nekadašnjeg defanzivca Crvene zvezde želi Vojvodina, tačnije njen trener Nenad Lalatović.

20.45 - Malo vesti za navijače Arsenala. Pjer Emerik Obamejan bi trebalo da poptiše novi ugovor narednih dana i to je gotova stvar, štoper Lila Gabrijel Magaljaeš trebalo bi da odluči u najkraćem roku da li stiže u London, dok je najveći problem kupovina Tomasa Partija iz Atletika, jer Španci traže 50 miliona evra koliko mu iznosi klauzula.

Pjer Emerik Obamejnag Foto: AP/Tanjug

20.33 - Potuglaska A Bola tvrdi da je Benfika na korak od dovođenja Edinsona Kavanija, bez obzira što je pre nekoliko dana dovela još jednog napadača Luku Valdšmita iz nemačkog Frajburga.

20.20 - Bomba u Kataloniji, Mesi zatražio da napusti klub! Poznati brazilski novinar i vrlo pouzdan izvor Marselo Behler objavio je večeras da Argentinac želi da napusti katalonski klub već ovog leta razočaran debaklom protiv Bajerna.

20.15 - Posle Lacija, Šalkea i Galatasaraja, i čelnici Lestera su ozbiljno zainteresovani za golmana Sevilje Serhija Rika koji brani ua Pari Sen Žermen kao pozajmljen igrač.  Andalužani su raspoloženi da prodaju čuvara mreže za 8 miliona evra.

19.50 - Zvanično! Golman Njukasla Fredi Vudman potpisao je novi ugovor sa Svrakama posle kojeg se preselio na pozajmicu u Svonsi za koji je sjajno branio i prethodne sezone.

19.30 - Sutrašnji dan (ponedeljak) će doneti zanimljive odluke u Barseloni posle blamaže u Ligi šampiona, a deo prenosi poznati  italijanski novinar Nikolo Šira. Po njemu, Mesi želi da ostane, Setijen i Abidal će dobiti otkaze, a Ronald Kuman je glavni favorit da postane novi trener Katalonaca.

19.13 - Premijerligaš Njukasl još uvek ne može da računa na bogata pojačanja jer ga novi vlasnici nisu preuzeli pa se pojačava u skladu s mogućnostima. Novi fudbaler Svraka trebalo bi da postane iskusni irski vezista Džef Hendrik koji je slobodan igrač posle razlaza sa Barnlijem.

18.55 - Sećate li se štopera Bastosa iz Lacija? U jednom trenutku tokom leta dovodio se u vezu i sa Crvenom zvezdom, ali će karijeru možda nastaviti u Turskoj. Galatasaraj pregovara sa Laciom oko njegovog transfera, a problem je obeštećenje jer Turci nude 3, a Rimljani traže 5 miliona evra.

18.47 - Bešiktaš želi da dovede napadača Rome Nikolu Kalinića. Hrvat se pre Rima nije proslavio ni u Atletiku i Milanu pa mu je selidba u tursku jedna od poslednjih prilika da sačuva karijeru.

18.35 - Bajern je rešio da otkupi Ivana Perišića posle sjajne partije protiv Barselone.

18.14 - Trener Borusije iz Dortmunda Lusijen Favr potvrdio je da će vezista Reala iz Madirda Reinijer narednih dana stići na pozajmicu u Bundesligu.

18.00 - Inter razmatra dovođenje Filipa Kostića. Krilni fudbaler Ajntrahta već nekoliko godina slovi za kandidata za dolazak u Milano, ali ima konkurenciju u vidu Robina Gosensa iz Atalante, koji je igrao sjajno ove sezone.

17.50 - Vezista Napolija Alan je baš tražena roba ovog leta, a Đanluka Di Marcio tvrdi da ga posle Atletika, Evertona i PSŽ-a  u svojim redovima želi i Borusija iz Dortmunda.

17.44 - Dogovoreno! Defanzivac Reala iz Madrida Načo Fernandez (30) preseliće se na pozajmicu u Benfiku.

17.30 - Bomba iz Urugvaja! Ajaks želi da vrati Luisa Suareza. Iskusni napadač je jedan od onih koji mogu da idu iz Barse posle debakla protiv Bajerna, a holandski velikan je pokazao interesovanje na zahtev direktora Marka Overmarsa.  

17.18 - Defanzivac Mančester junajteda Kris Smoling želi da ostane u Romi i sledeće sezone nakon dobre sezone na pozajmici u Rimu. Međutim, problem je ogromna plata koju ima, a klub sa Old Traforda ne želi da ga pušta na novu pozajmicu, hoće odmah da ga proda.

17.00 - Nekadašnji defanzivac Crvene zvezde Marko Petković napušta portuglaski Tondelu. Posle neslavne epizode u Spartaku iz Moskve, bivši mladi reprezentativac Srbije se nije snašao ni u Portugaliji pa će morati da potraži novi klub, piše portugalska A Bola.

16.52 - Sa Bosfora i vest da je Fenerbahče poslao zanimljivu ponudu šampionu Bašakšehiru. Ponudili su zanimljivu trampu - Mihu Zajca u zamenu za Edina Višću.

16.40 - Turski prvoligaš Denizli ponudio je jednogodišnji ugovor vezisti Hanovera Marvinu Bakalorzu. Iskusni Nemac može da ide kao slobodan igrač pošto se klub sa severa Nemačke nije vratio u Bundesligu.

16.30 - Povratnik u Premijer ligu Lids ima velike planove u prelaznom roku i budžet do 100 miliona funti, a ukoliko ne dovedu prvu želju, štopera Brajtona Bena Vajta, okrenuće se reprezentativcu Nemačke Robinu Kohu, koji nosi dres Frajburga. Obeštećenje za ovog defanzivca će iznositi oko 18 miliona evra.

16.06 - Kvins Park Rendžers je dogovorio dolazak pojačanja iz Livingstona - Lindona Dajksa - za dva miliona funti. On treba da bude zamena za Eberekija Ezea koga bismo uskoro mogli da vidimo u Premijer ligi, jer se za njega interesuju Njukasl, Kristal Palas, Lids i Vest Hem.

15.15 - Zvanično! Tahit Čong je novi fudbaler Verdera iz Bremena. Mladi Holanđanin je stigao iz Mančester junajteda na dvodogišnju pozajmicu, a igra na poziciji krilnog napadača.

14.48 - Atletiko iz Madrida želi da dovede vezistu Napolija Alana. PAri Sen Žermen i Everton su takođe zainteresovani za ovog fudbalera, a Čolo Simeone je spremio ponudu tešku 40 miliona evra.

14.15 - Ako, kojim slučajem, ne dođe do dogovora Intera i Bajerna u vezi otkupa hrvatskog napadača Ivana Perišića, engleski premijerligaši Totenhem i Lids uključili bi se u borbu za njegovo dovođenje.  

13:00 - Skoro da je postalo pitanje dana kada će se relizovati transfer Tijaga Alkantare iz Bajerna u Liverpul. Bavarci privode kraju sezonu, imaju potencijalno još dva meča u Ligi šampiona, posle čega bi špansko-brazilski fudbaler trebalo da ozvaniči saradnju sa bivšim šamionom Evrope.

12.24 - Čuveni Mino Rajola pokušava da izdejstvuje odlazak Moiza Kena u Milan. Everton traži otkup od oko 25 miliona evra, a Rajola će probati da isposluje pozajmicu uz mogućnost otkupa sledećeg leta.

11.59 - Čelsi i Everton ulažu napore da dovedu Bena Fostera iz Votforda. Tek što je Vladimir Ivić seo na klupu ovog kluba, rivali već gledaju šta mogu da iz njegovog sastava iskoriste i odvedu.

11.28 - Fudbaler Mančester junajteda Tahit Čong trenira sa Verderom iz Bremena pre nego što pređe na desetomesečnu pozajmicu u nemački klub. Holandski vezista je u Junajted stigao 2016. kao deo akademije, a seniorski debi je imao 2018. godine.

11.05 - Sasuolo ima novog štopera, a Filip Đuričić novog saigrača. Italijanski klub je doveo Turčina Kana Ajhana, iz Fortune Dizeldorf i dao mu ugovor do 2022. godine. Obeštećenje oko 1,5 miliona evra.

10.57 - Barselona prodaje sve igrače osim Lea Mesija, Mark Andre Ter Štegena, Frenkija De Jonga, Ansu Fatija i Rikija Puiga! Ovo je epilog strašnog poraza od Bajerna 8:2 u petak, posle kog nisu bezbedni ni Suarez, ni Alba, Grizman, Dembele i ostale zvezde katalonskog kluba.

10.18 - Sećate se Čileanca Maurisija Isle? Pre osam godina je iz Udinezea otišao u Juventus za 14 miliona evra, igrao je i u Marseju, a sada je ostao bez kluba. Južnoamerikanci javljaju da je našao uhlebljenje u Flamengu do 2022. godine tako da je brazilski tim rešio poziciju desnog beka iskusnim 32-godišnjakom.

10.00 - Čelsi je uznapredovao u pregovorima u vezi sa transferom Luisa Danka iz Brajtona, javljaju engleski mediji. Dank je prava legenda Houv Albiona jer je u Brajtonu još od mlađih kategorija, a ovaj 28-godišnji štoper već punih deset godina ima status prvotimca. Pregovara se o obeštećenju od 40 miliona funti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KALE

    16. avgust 2020 | 20:39

    TEEEEEERZOOOOO REAGUJ

  • saucesce

    16. avgust 2020 | 18:24

    dajte jedan naslov..Mesi u zvezdi...posto ovih dana Terza magija se sprda sa navijacima a oni se primaju kao saucesce..hahah koloradoooo radi i pored corone..veselo u satoru kod sekundaraca

  • YYY

    16. avgust 2020 | 20:33

    Kam tu Red Star bro!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA