≫ 

Stanković pred Evropu: Za ove mečeve se živi, Ben počinje u napadu! Makeda? To je "mercato"!

Trener crveno-belih ističe da veruje u svoj tim na startu kvalifikacija za Ligu šampiona i da su evropski mečevi ono za šta se živi

  • 11

Crvena zvezda u utorak od 21.00 na Marakani počinje evropsku priču za novu sezonu. Protivnik je Evropa sa Gibraltara, protiv koga su crveno-beli apsolutni favorit. Trener kluba Dejan Stanković održao je konferenciju pred ovaj susret i istakao da su evropski mečevi nešto za šta svi na Marakani žive.

Prvi put ove sezone Stanković može da sastavi tim od svih igrača, nema "bonusa" i svi su zdravi i u konkurenciji.

- Nije meni problem da sastavim ekipu, hvala Bogu, Zvezda mnogo ulaže u omladinski fudbal, pša mi ni "bonus" igrači nisu problem. Slatke muke, ja sam time prezadovoljan, biće to lepa ekipa, videćete sutra sastav.

Stanković ističe da neće da se opušta posle dobrog starta u prvenstvu i četiri pobede iz isto toliko mečeva, i naglašava da pristup za Evropu mora da bude maksimalan.

- Uvek sam spreman za neko sutra, nećemo sada poleteti, posle četiri utakmice. Spartak je bila lepa utakmica, videli smo i da nešto škripi, ovde smo se našli i zbog Evrope i zbog Evrope kao tima. Počinjemo nešto za šta Zvezda živi, živi i od prvenstva, ali evropske utakmice su nešto posebno. Radili smo mesec i nešto da uđemo ovde, nema opuštanja, voleo bih da pristup bude onakakv kakav je potreban Crvenoj zvezdi. Samo pristup da bude dobar i to je dovoljno da budemo optimisti - naglašava trener crveno-belih.

Stankovića su novinari pitali i o neverovatnom rezultatu i pobedi Bajerna nad Barselonom od 8:2.

FK Bajern, Barselona Foto: Tanjug/AP

- Da pričamo o Bajernu znači? To je taj neki nemački mentalitet. Ali imam baš ja primer iz 1996. gde Nemci nisu pobedili i to baš ovde. Mislim da je ovde sve specifično zbog korone i pauze, Nemci i Francuzi nisu igirali u julu, a u Italiji se igralo na svaka tri dana, pričao sam s Mihajlovićem, bili su prepuni, igrali su svaka tri dana i došlo je do zasićenja, nije bio to fizički napor, koliko je bio mentalni. Mislim da 8:2, nije realno za Barsu i Bajern, treba videti u kakvoj su priho-fizičkoj kondiciji stigli španci na turnir.

Istakao je da je uvideo greške protiv Spartaka i da su one bile deo analize.

- Greške se popravljaju radom i koncentracijom, momci to znaju, znali su odmah na terenu gde je došlo do greške. Moramo da držimo gard visoko, da ne spuštamo ruke da ne dobijemo udarac posle koga možemo da budemo u nokdaunu. Ali nešto mora uvek da bude loše, ne može sve da bude perfektno, zato služe analize.

Upitan je koliko je ispratio protivnika sa Gibraltara.

- Gledali smo ih, ono što smo uspeli da vidimo iz njihovog prvenstva, oni nisu igrali od marta, imali su neke prijateljske utakmice, nešto smo našli, nešto nismo, ali smo spremi, mislim da od nas zavisi sve.

Stanković ističe da će Ben početi kao prvi špic i da trenutno on i Tomane imaju prednost u odnosu na Boaćija i Pavkova.

El Fardu Ben El Fardu Ben; Foto: Marko Jovanović

- To su naši igrači, prednost za sada imaju Ben i Tomane, koji je stegao zube n aposlednjoj utakmici, sviđa mi se takav pristup, boli ali si izašao na teren. Napravio je razliku kada je ušao u igru. Tomane, Ben, Boaći u ovom trenutku biće u protokolu, Ben će početi sutra kao špic, imao je punu utakmicu, dva gola, promašio penal, i on će početi meč kao napadač.

Makeda? To je mercato!

Na prošloj konferenciji Stanković je rekao da uprava radi na transferu Makede, ali je zatim stiglo i saopštenje da se od njega odustalo, pa je trener Zvezde upitan o tome.

- To je živa stvar, u jednom momentu je blizu, u drugom može da se odalji, prelazni rok je do kraja septembra, ima dosta vremena, ali ne bih da pričam o igračima koji nisu tu.

- Ne obazirem se na priče, moram da se skoncentrišem na ono što imam, gledamo da izvučemo maksimum, za sada ne pričamo o prelaznom roku, krenulo je prvenstvo i utakmice, ne trošim energiju na to, već na ono što nas čeka.

Znam šta ću tražiti od Kange na terenu, Ivanić će šutirati penale

stanković i kanga Dejan Stanković i Gelor Kanga; Foto: youtube/crvenazvezdafk

Posle Kanginog prvog meča u novom mandatu ističe da zna kakve će zadatke da mu da.

- Da, mislim da je tu kristalno jasno, momak je edukovan kao fudbaler, za njega ne postoje nedoumice, znam šta ću tražiti od njega pre svega defanzivno, a ofanzivno on radi sve sjajno.

Na kraju je Stanković upitan i da li igrači vežbaju penale zbog specifične situacije i sistema igre gde se igra samo jedan meč, pa može češće da dođe do penala koji odlučuju prolazak dalje.

- Da, to se radi, ima smisla. Od situacije do situacije. Imamo naše momke koji ponekad daju gol iz penala, ali imamo momke koji se ne plaše. Ivanić će šutirati penal ako bude penal. Ne zato što je Ben promašio, nego zato što je on prvo dao, dok ga ne promaši, on će šutirati.

Video: Ko će biti glavni penaldžija Zvezde na sutrašnjoj utakmici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drekavac

    17. avgust 2020 | 13:04

    Jedno 9 komada ce Europa da popije.

  • Nscz

    17. avgust 2020 | 12:52

    I trecu godinu pitanje!!! Ko gura Mirka Ivanica kad nicim pokazao nije da je bolji od Milosa Vulica?!

  • Ssnw

    17. avgust 2020 | 14:08

    Zbog ovih franjevackih glupih, komentara treba osvojiti titulu, pa nek igraju taj kup Slavice Cukteras.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA