Prvo sam video svetlost, onda bol, a onda sam bio na zemlji: Srbina, trenera Šturma udario grom

Pre nekoliko nedelja grom je na terenu udario i 16-godišnjeg ruskog fudbalera Ivana Zaborovskog

  • 2
Stojadin Markovic Foto: Pixabay, transfermarkt.com

Trener u omladinskom pogonu austrijskog prvoligaša Šturma iz Graca, Stojadina Rajkovića, za vreme treninga pogodio je grom, zbog čega je morao u bolnicu.

Bivši profesionalni igrač, koji je sada trener selekcije do 15 godina, sa svojim igračima želeo je da obavi još jedan deo treninga kada je počela da pada kiša.

Ubrzo se kiša pretvorila u nevreme, pa je Rajković poslao igrače da stanu ispod jednog krova, a on se sklonio ispod drveta.

- Najpre sam video svetlost, pa osetio bol, a onda sam bio na zemlji - prepričao je svoje iskustvo sa gromom trener Šturma, koji je nakon jedne noći provedene u bolnici pušten kući.

Pre mesec i po dana, grom je direktno udario i Zaborovskog u Rusiji na treningu ekipe Znamja Truda. Njegovi saigrači i treneri su mu prvi prišli i videli da mu je dres izgoreo u predelu grudi.

Fudbaler je odmah prebačen u bolnicu i uveden u indukovanu komu da bi se procenilo njegovo stanje, ali se vrlo brzo posle nesreće, četvrtog jula, oporavio i dve, tri nedelje kasnije, vratio na teren.

Zaborovski je tada pričao da je izgubio i svest i pamćenje i da se samog udara ne seća, te da je prvo sećanje ono kada se probudio iz kome u bolnici. Prošao je bez većih posledica posle groma koji je došao iz vedrog neba i kasnije je dobio profesionalni ugovor u seniorskom timu.

Video: Bačka izjednačila protiv TSC-a, strelac je Nikola Žakula

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA