Kolarov ima novog "šefa": Amerikanac kupio Romu za skoro 600 miliona evra

Džejms Palota "out", Den Fridkin "in"

  • 1
Aleksandar Kolarov Foto: AP/Tanjug

Bek Rome Aleksandar Kolarov igraće u izmenjenim okolnostima sledeće sezone pošto je dosadašnji vlasnik Palota prodao klub američkom biznismenu Denu Fridkinu posle dvočasovnog sastanka u Italiji.

- Naša zajednička vizija je da pridamo značaj održivoj, dugoročnoj investiciji, pre nego brzim popravkama i upitnoj održivosti. Roma danas počinje novu eru pod novim rukovodstvom. Fridkin grupa obaveštava da je kupila Romulus i Remus Investments LLC, sa 86,6 odsto udela i pokrenuće proces kupovine ostatka javnih akcija i 13,4 odsto udela u klubu - navodi se u saopštenju novih vlasika.

Pregovori su trajali oko deset meseci, ali ih je otegla i u jednom trenutku stopirala pandemija korona virusa prethodnih meseci.

Transakcija vredna 591 milion evra uključuje i dugove Rome, a Den Fridkin, izvršni direktor i čelnik "Fridkin grupe" je rekao da je veoma srećan što je postao deo Romine porodice.

- Nameravamo da učinimo Romu jednim od najvećih imena u svetu fudbala, a naša posvećenost klubu je maksimalna. Bićemo u Rimu, gradu koji ima posebno mesto u našim srcima, dok krećemo na zanimljivo putovanje. Shvatamo da nam je poveren klub koji je vitalni deo srca i duše Rima i to je odgvoornost zbog koje smo ponizni i koju ćemo uvek shvatati ozbiljno - rekao je Fridkin.

On se potom zahvalio Paloti i njegovim partnerima na svemu što su uradili za klub, jer su mu (Fridkinu) pomogli da se pripremi teren za ovaj posao i da se on na kraju realizuje.

Gvido Fijenga će ostati izvršni direktor kluba, a ugovor o kupoprodaji je potpisan putem telekonferencije u tri različite zemlje jer je Den Fridkin bio u Hjustonu, njegov sin Rajan u Londonu, a Gvido Fijenga i Mauro Baldisoni u Rimu.

Klub je posle osam godina zvanično promenio vlasnika, mada je Palota bio i deo konglomerata koji je prethodno 2011. kupio klub.

- Kao i svaki navijač Rome na svetu, voleo bih da Fridkin grupa nastavi da gradi na onome što smo ovde radili u proteklih osam godina, kada smo transformisali Romu u pravi međunarodni klub i digli je na viši nivo. To je neverovatan i poseban fudbalski klub koji napuštam sa nezaboravnim uspomenama - napisao je Palota u svom saopštenju.

Video: Bačka izjednačila protiv TSC-a, strelac je Nikola Žakula

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA