Čovek iz Terzićevog rodnog sela sudi meč čiji ishod Zvezdi može da donese mesto nosioca u 3. kolu

UEFA je delegirala srpskog arbitra za važan duel 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona

  • 30
Novak Simović Novak Simović; Foto: MN Press

Crvena zvezda danas od 21.00 na Marakani započinje evropsku sezonu protiv šampiona Gibraltara, ekipe Evrope. Za crveno-bele bi ovaj duel trebalo da predstavlja samo formalnost i lagano zagrevanje za 2. kolo, gde će gostovati pobedniku duela Dinamo Tbilisi - Tirana.

Osim duela Zvezda - Evropa, u utorak se igraju se još četiri meča 1. kola kvalifikacija, od kojih dva mogu da imaju uticaj na Zvezdinu dalju evropsku sudbinu. U pitanju su mečevi Dinamo Brest - Astana i Seltik - Rejkjavik.

Ukoliko na ovim mečevima ispadnu Seltik ili Astana, crveno-beli će u eventualnom 3. kolu kvalifikacija sigurno biti nosioci i imaće lakšeg rivala na žrebu.

Pošto je Seltik apsolutni favorit protiv šampiona Islanda, pažnja sa Marakane će posebno biti obraćena na duel u Belorusiji, gde šampion ove zemlje, Dinamo Brest dočekuje Astanu od 20 časova.

Ono što je interesantno, jeste da je UEFA delegirala srpskog arbitra Novaka Simovića da vodi ovaj meč sa svojim pomoćnicima Nemanjom Petrovićem i Nikolom Đorovićem.

Interesantno je i da je Simović rodom iz Lovćenca, istog sela iz kojeg je i generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić.

Zvezdan Terzić Zvezdan Terzić; Foto: Marko Jovanović

Zbog slične situacije nedavno se Lion pobunio jer je za meč protiv Sitija u četvrtfinalu delegiran Holanđanin Dani Makeli, smatrali su to sukobom interesa, jer bi ispadnaje Liona poguralo Ajaks direktno u grupnu fazu Lige šampiona.

Ipak, Makeli nije oštetio Lion, mnogi smatraju čak i da ga je pogurao u polufinale odlukom da ne poništi drugi gol Liona posle VAR-a, i zbog mogućeg ofsajda i zbog mogućeg faula pre toga.

UEFA očigledno ima puno poverenje u jednog od najboljih srpskih arbitara, pa mu je dala zadatak da vodi tim u jednom od zahtevnijih mečeva prvog kola kvalifikacija, u kojem ishod čak može da utiče i na sudbnu srpskog predstavnika u daljim kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Video: Stanković: Evropski mečevi su nešto za šta svi na Marakani žive!

Kreće Zvezda u novu evropsku sezonu večeras (21.00) na Marakani i to protiv - Evrope, šampiona Gibraltara. Očekuje se lak posao za srpskog šampiona koji je raspucan na startu sezone, a kvota na kombinazziju 1&4+ je 1,47. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Evropa.

Da li će Zvezda treću sezonu zaredom igrati u grupi Lige šampiona? Kvota u MOZZARTU na takav ishod kvalifikacija je 4,00, a da će srpski šampion igrati u grupama Lige Evrope je 2,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za plasman Zvezde u Evropi ove sezone.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LOSMI73

    18. avgust 2020 | 15:20

    A Terza je iz sela, nisam znao!

  • VeljaCZV

    18. avgust 2020 | 14:48

    Juu, pa je li moguće da opet Terza namešta ?? Strašno... Kako ga nije sramota, ovi jadni navijači Partizana će sada da bojkotuju UEFA takmičenja :)

  • Misa

    18. avgust 2020 | 14:24

    Cekamo izjavu gispodina Pantica, i saopstenje komsijskog kluba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA