≫ 

Publika se vraća na stadion za Superkup Evrope? Skaj piše da je UEFA donela odluku

Evropska kuća fudbala razmatra da pusti određeni kontigent ulaznica za utakmicu Superkupa Evrope koji se igra krajem septembra u Budimpešti

  • 0
Stadion Mađarske, Puškaš Arena, Edinson Kavani Foto: Guliver/Laszlo Balogh/Getty Images

Ovo je prvi put posle šest meseci da se usled pandemije korona virusa razmišlja o ovakvom potezu, jer su tribine u "ligama petice" zatvorene još od marta.

Fudbal se na terene najpre vratio u Nemačkoj sredinom maja, liga u Francuskoj je otkazana, a neke lošije prognoze su sugerisale da navijača neće biti do naredne godine.

Sada, Skaj Italija tvrdi da će na Ferenc Puškaš stadionu u Budimpešti 24. septembra ipak biti ljudi. Međutim, neće biti pušten u prodaju kompletan kapacitet od 67.215 mesta, već trideset odsto od te brojke.

To znači da bi na meču Superkupa moglo da se nađe dvadesetak hiljada ljudi što je presedan od kada je počela pandemija korona virusa.

Skaj javlja da će UEFA odluku ozvaničiti narednih dana. Inače, u finalu Superkupa će se sastati osvajač Lige Evrope i Lige šampiona.

Trenutno je situacija takva da će iz Lige Evrope u Budimpeštu ili Inter ili Sevilja, dok je u Ligi šampiona situacija otvorena za četiri tima.

Lion i Bajern Minhen se sastaju u jednom polufinalu elitnog takmičenja, Pari Sen Žermen i Lajpcig u drugom.

Video: Ludo poluvreme na Marakani: Ben prokockao penal i dao gol iz igre, gosti munjevito izjednačili!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA