Partizan rešio pitanje golmana: Stevanoviću ugovor na dve godine

Čuvar mreže odustao od angažmana u Turskoj i odlučio da prihvati ponudu iz Humske, koja na stolu stoji još od aprila

  • 7
FK Partizan, Nemanja Stevanović Foto: MN Press

Partizan će u sredu zaključiti potragu za trećim golmanom, pošto su čelnici crno-belih uspeli da ubede Nemanju Stevanovića da opet razmotri ponudu o produžetku saradnje, saznaje Telegraf.

Golman je tražio nekoliko dana pauze da razmisli o svemu da bi konačno "prelomio" i dao potvrdan odgovor, pa će u utorak potpisati novi ugovor na dve godine.

Postojala je obostrana želja još od aprila, pao je i konačni dogovor tokom letnjih priprema na Zlatiboru, ali su se putevi Nemanje Stevanovića i Partizana iznenada razišli po povratku u Beograd, kada je golman odlučio da napusti crno-bele i pokuša da kompletira inostrani angažman.

Imao je u tom trenutku konkretnu ponudu iz Turske, međutim, kako klub koji ga je želeo, nije uspeo da obezbedi plasman u viši rang preko baraža, Stevanović je rešio da odustane od dogovora i eventualno sačeka bolju priliku.

Sve to nije imalo nikakve veze sa novcem, ni onim koji mu je nudio Partizan za nastavak saradnje, niti ponudom iz Turske koja je bila finansijski isplativija, jer je golmana sve vreme zanimao isključivo status, odnosno želja da dobije priliku da brani u kontinuitetu.

Valja napometuti i da je trener Savo Milošević, koji je i razgovarao sa Stevanovićem kada je on poželeo da ode, džentlmenski dozvolio da golman sve vreme normalno trenira sa ekipom crno-belih.

Čekajući rasplet, poručivši mu da su mu vrata uvek otvorena, ukoliko promeni mišljenje. To se sada i dogodilo, Stevanović je posle "predaha" za razmišljanje odlučio da prihvati ponudu o nastavku saradnje, a sutra će u Humskoj potpisati ugovor, koji ga je čekao na stolu više od mesec dana.

Podsetimo, Stevanović je u Partizan stigao leta 2016. godine, na insistiranje tadašnjeg trenera Ivana Tomića. Već u pomenutoj sezoni, koju je na klupi okončao Marko Nikolić, okitio se duplom krunom.

A navijačima crno-belih je posebno prirastao za srce u finalu Kupa Srbije, kada je protiv Crvene zvezde činio čuda na golu, na kraju, u 90. minutu, odbranio i fantastičan slobodan udarac Nenada Milijaša, donoseći svom timu trofej.

U mandatu u Humskoj je bio pozajmljivan Teleoptiku, Radu i Čukaričkom, gde je branio standardno, čak bio i jedan od najboljih golmana lige, ali ga je Savo Milošević minulog leta vratio sa Banovog brda i pozicionirao kao drugog čuvara mreže.

Pored pomenute duple krune, Stevanović je i sa Čukaričkim osvojio i još jedan Kup Srbije, u sezoni 2014/2015.

Video: Milošević: Jako mi je drago što nismo primili gol

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Podesen

    18. avgust 2020 | 19:34

    Ogresili smo se o ovom coveku samo tako.

  • Nusknvp

    18. avgust 2020 | 19:58

    Nije fer da neki balavac Popovic dobije priliku pre Stevanovica.

  • RSK 155

    18. avgust 2020 | 21:46

    Sigurniji je od Stojkovica Mladi, elasticniji pokretljiviji BOLJI

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA