Šta je sve Zvezdi donela pobeda nad Evropom: Solidan novac, bolji UEFA i nacionalni koeficijent

Crveno-beli su uspešno rešili prvu prepreku u kvalifikacijama za Ligu šampiona

  • 39
Crvena Zvezda, Europa, Evropa Foto: Nikola Tomić

Crvena zvezda je pobedom nad Evropom sa Gibraltara uspešno započela kvalifikacije za Ligu šampiona. Prva prepreka je pređena, sledi 2. kolo i gostovanje pobedniku duela Dinamo Tbilisi - Tirana, koji se igra u sredu od 19.00 u Gruziji.

Pobeda od 5:0 može da raduje Dejana Stankovića, iako je sigurno i on primetio određene propuste u igri i da nije sve izgledalo toliko sjajno kao što rezultat govori, ali za prvo kolo može da bude zadovoljan.

Osim prolaska dalje, Zvezda je od pobede nad Evropom imala višestruku korist, kao i srpski fudbal.

Naime, crveno-beli su prolaskom u 2. kolo kvalifikacija prihodovali 280.000 evra, što je recimo oko polovine godišnje plate Aleksandra Kataija, najvećeg pojačanja crveno-belih, ali su poboljšani i koeficijent Zvezde na UEFA rang listi, ali i nacionalni koeficijent Srbije.

Zvezda je posle pobede nad Evropom bolja za cela dva boda na UEFA rang listi. Naime, crveno-beli su samim plasmanom u kvalifikacije za Ligu šampiona dobili 1.5 bodova, a pobeda nad Gibraltarom donala im je još 0,5 bodova.

Tako će Zvezdin UEFA koeficijent posle ovog meča biti 24.750, čime će preteći BATE Borisov i Galatasaraj i doći na 63. mesto UEFA rang liste ispod Jang Bojsa.

Pobeda nad Evropom donela je i 375 bodova za nacionalni koeficijent, o kome smo već pisali koliko je ove sezone značajan. Zvezdina pobeda se za nacionalni koeficijent računala sa 1.5 bodova, ali kada se brojka podeli na četiri, koliko učesnika ima Srbija u Evropi ove sezone, onda se dođe do brojke od 375 bodova.

Ukoliko bi Zvezda prošla narednu prepreku u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kao i Partizan i TSC u kvalifikacijama za Ligu Evrope naredne nedelje, to bi popravilo UEFA koeficijent za 1.125 bodova i Srbija bi se ozbiljno približila Danskoj, koja je trenutno na toliko željenom 15. mestu koje donosi dva učesnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Nacionalni koeficijent, UEFA Trenutna tabela po UEFA koeficijentu; Foto: kassiesa.home.xs4all.nl/

Video: Stanković: Mislili su da će završiti meč odmah, ali takmičenje u Evropi je drugačije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baster

    19. avgust 2020 | 10:40

    Ne razumem ove što uporno ciljaju i misle da je dobro preskočiti prvo kolo kvalifikacija. Pobeda maltene zagarantovana,bez obzira da li igraš dobro ili loše. Deluje kao jači trening,generalna proba.Dobijaš i solidno novca,a najbitnije je da se mogu na vreme otkloniti nedostaci i greške dok ne dodje to treće i četvrto kolo.

  • Mile

    19. avgust 2020 | 10:33

    Procitao Sam u povjesnom muzeju da je tu osnovan jugoslovenski nogometni klub partizan I da su originalni dresovi crveno plavi I zato se svima izvinjavam.🙏

  • M.D.

    19. avgust 2020 | 13:17

    Kako li je pravim navijačima zvezde koji su gledali zvezdu kao šampiona evrope i sveta,a sada protiv amatera potrebna pomoć sudija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA