Tumbaković servira iznenađenje na spisku reprezentativaca: Pavlović i Vlahović "debituju" za Orlove

Ljubiša Tumbaković će u četvrtak ujutru saopštiti novi spisak reprezentativaca, a kako ekskluzivno saznajemo, na njemu će biti i dvojice debitanata

  • 50
Ljubiša Tumbaković, Dušan Vlahović i Strahinja Pavlović Foto: Marko Jovanović, MN Press

Selektor reprezentacijije Srbije, Ljubiša Tumbaković, saopštiće u četvrtak spisak reprezentativaca na koje računa za start Lige nacija u kojoj će se Orlovi odmeriti protiv Rusije i Turske.

Srbija će gostovati u Rusiji 3. septembra, a tri dana kasnije dočekaće Tursku, a kako Telegraf saznaje, očekuje se da na spisku selektora budu i neka nova imena, koja do sada nisu debitovala za A reprezentaciju.

To će biti deca Partizana, Strahinja Pavlović i Dušan Vlahović, koji su imali odlične prethodne sezone. Pavlović je bio stub odbrane Partizana, a ovog leta se preselio u Monako u transferu vrednom 10+3 miliona evra.

Logična nagrada trebalo bi da stigne u vidu poziva za nacionalni tim.

Slična situacije je i sa Dušanom Vlahovićem, koji je imao solidnu sezonu u Seriji A. Bio je standardan u napadu Fiorentine, za koju je odigrao ukupno 34 utakmice u svim takmičenjima i postigao 8 golova i dve asistencije.

I Pavlović i Vlahović su prehhodno igrali u mlađim kategorijama reprezentacije. Pavlović je prošao sve uzraste, dok je Vlahović igrao 11 mečeva za omladinsku i jedan za mladu reprezentaciju.

Obojici će poziv u reprezentaciju doći kao kruna karijere i nagrada za dobre sezone koje su imali. Videćemo i da li će posle prvih poziva dobiti i priliku da debituju za nacionalni tim.

Tumbaković će se u četvrtak obratiti i medijima od 13 časova gde će odgovarati na pitanja novinara koja će zbog pandemije korona virusa biti postavljena onlajn, i gde će obrazložiti i spisak igrača na koje računa.

Dueli protiv Rusije i Turske u okviru Lige Nacija trebalo bi Tumbakoviću da posluže kao priprema za baraž protiv Norveške, koji je na programu 8. oktobra. Ukoliko Srbija pobedi Norvežane na gostovanju, dočekaće u finalu Baraža za Evropsko prvenstvo pobednika meča Škotska - Izrael.

Video: Od odlaska na treninge biciklom do fudbalera od 13 miliona evra: Fudbalski počeci Pavlovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 6+4+3=2

    19. avgust 2020 | 20:34

    treba da pozove tetku ujnu i babu mogu i one da debituju.cirkus sta reci a ne zaplakati.pored tolikih talenata mi smo jos uvek treca liga.okanite se fudbala

  • Nusknvp

    19. avgust 2020 | 21:55

    A Gobeljic ? Gde je taj stub odbrane :)

  • Pp

    19. avgust 2020 | 20:18

    Krstajić je bio nula od trenera, ali Tumbaković je još gori od njega... Jednostavno nismo za fudbal, imamo tu i tamo ponekog igrača koji vredi, ali nemamo struku, i uz to nemamo ni moral, jednostavno previše lopova i prevaranata imamo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA