≫ 

Bajernova medicina je najbolja na svetu: Lion se ponadao, pa tresnuo pred Flikovom paklenom mašinom!

Bavarci još jednom dominantnom partijom prošli u finale Lige šampiona na megdan Pari Sen Žermenu

  • 15
FK Lion - FC  Bajern Foto: Tanjug/AP

Bajern i Pari Sen Žermen odlučiće u velikom finalu u nedelju 23. avgusta o šampionu Evrope za ovu neobičnu sezonu zaustavljenu pandemijom korona vorusa. Bavarci su se tamo plasirali u velikom stilu, još jednom spektakularnom partijom u polufinalu protiv Olimpika iz Liona koji su zgromili u Lisabonu sa 3:0.

Strelci za šampiona Nemačke bili su Serž Gnabri u 18. i 33, kao i Robert Levandovski u 88. minutu.

Mirisalo je na još jednu senzaciju, posebno jer je Lion silovito započeo utakmicu i pretio iz kontri, ali je jedan detalj presekao sve. Vodeći pogodak Serža Gnabrija iz 18. minuta, kada je sam sve uradio i preciznim udarcem sa oko 17 metara matirao nemoćnog Entonija Lopesa.

Bio je to pravi lek za ranu ofanzivu Liona, a poznato je da je "nemačka medicina najbolja na svetu", kao što je govorio i Bata Stojković u čuvenom filmu "Ko to tamo peva".

Bila je to i kazna za Lion koji je propustio dve neverovatne šanse u uvodnim minutima utakmice. Prvo Memfis Depaj koji je u 4. minutu majstorski pobegao i sam izbio pred Nojera, ali pogodio samo spoljni deo mreže. Potom je i Toko Ekambi imao još bolju šansu, pogodio stativu u 17. i videlo se da Lion nema ni ni sreće.

Od tog trenutka sve je krenulo nizbrdo za Francuze. Bajern je prosto zagospodario terenom, a vodeći gol na drugoj strani ulio je ionako moćnom timu Hansija Flika još veće samopouzdanje. Nigde na vidiku nije bilo fudbalera Liona, ređale su se šanse pred golom Lopesa, ali je Bajern do drugog stigao tek u 33. i to posle promašaja Levandovskog koji je ispravio maestralni Gnabri.

Ništa nije mogao golman Liona koji je večeras odlično branio. Bajern je žestoko davio svaki pokušaj njegovih saigrača da prenesu loptu na drugu stranu i zaprete, a francuski tim je poslednji udar i pokušaj da se vrati u meč imao posle promašenog zicera Perišića početkom drugog poluvremena.

Šteta što tamnoputi Ekambi nije večeras bio raspložen, mogao je u 58. minutu posle greške Zilea da vrati Lion u igru, ali je Manuel Nojer pokazao zašto je i dalje jedan od najboljih golmana sveta kada je majstorski intervenisao u situaciji jedan na jedan.

Probao je trener Liona Rudi Garsija u poslednjih pola sata da razmrda tim ubacivanjem Muse Dembelea, junaka trijumfa nad Manečster Sitijem, ali je Bajern teško dopuštao rivalu da diše. Imali su igrači iz Francuske nekoliko pokušaja opasnih po Nojera, ali je golman Bajerna bio siguran.

Konačan rezultat postavio je najbolji strelac Bavaraca Robert Levandovski u 88. minutu na centaršut Kimiha i time nastavio svoj nestvarni niz da je pogodio mrežu na svakom meču u Ligi šampiona ove sezone.

Nemački velikan je tako i izborio plasman u finale gde ga čeka još jedan moćan rival, francuski šampion Pari Sen Žermen. Biće to sigurno obračun na top nivou, dva snažna tima i verovatno spektakularna završnica ove čudne sezone koja će zauvek ostati upamćena.

LION - BAJERN 0:3 (0:2)

/Gnabri 18, 33, Levandovski 88/

Video: Analiza 5 najjačih parova kladionice: Kiša golova u meču Barse i Bajerna, moguća iznenađenja u LE

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA