≫ 

Zvezda kroz Tiranu nastavlja kvalifikacije: Albanci iznenadili u Gruziji, sad čekaju srpskog prvaka!

Albanci će na megdan crveno-belima, biće domaćini u jedinom meču

  • 84
fudbaleri tirane Foto: printscreen

Fudbaleri Crvene zvezde igraće sa Tiranom u gostima meč 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona pošto je albanski tim uspeo da pregura prvu rundu pobedom na strani protiv Dinamo Tbilisija u Gruziji - 2:0 (1:0).

Žreb UEFA je još ranije spojio pobednika meča Zvezda - Evropa sa boljim iz duela Dinamo - Tirana, a Argentinac Augustin Torasa prvi se pobrinuo za megdan albanskog i srpskog prvaka golom u nadoknadi prvog poluvremena.

Uz njega, najzaslužniji za prolaz albanskog tima bio je i Marsel Ismajlgeci koji je u 85. minutu, posle kiksa golmana domaćeg tima, potvrdio vrednu pobedu gostiju.

Pogledajte prvi gol Tirane u Tbilisiju.

Valja reći da je kod oba gola ključne greške pravio golman Dinama Roin Kvaskvadze. I kod prvog pogotka je pogrešio jer je bio neodlučan nakon rikošeta u kaznenom prostoru, što je iskoristio omaleni Torasa i smestio loptu u mrežu.

Drugi kiks Kvaskvadzea bio je koban po Dinamo koji je dotad dominirao, iz sve snage pritiskao Albance, stoga je i nova njegova greška praktično rešila pitanje pobednika. Ispustio je loptu posle udarca sa distance, a Ismajlgeci pritrčao i matirao ga.

Meč Tirana - Zvezda igra se 25. ili 26. avgusta u prestonici Albanije.

OVDE možete da pročitate kompletnu analizu aktuelnog sastava i igrački kadar Tirane.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    19. avgust 2020 | 21:41

    Opste rasulo na Rajku: Strah pred put u Albaniju, Pavkov oblaci crno-beli dres, Tomane tuzi klub, deda Toza zaspao negde ne mogu da ga nadju, Deki se preznojava od neznanja, Degenek 00-24h namesta kicmu, Bakula place i dalje...

  • 😂

    19. avgust 2020 | 23:09

    Prijateljska tekme dva bratska kluba.

  • KIZA

    19. avgust 2020 | 23:39

    Dva bratska kluba u direktnom duelu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA