≫ 

UEFA donela istorijsku odluku zbog Prištine!

Prištini je prvobitno zabranjeno da igra meč kvalifikacija za Ligu Evrope zbog igrača zaraženih korona virusom, ali je sada našla solomonsko rešenje

  • 28
FK Priština Printskrin: Youtube/Albanian Soccer

FK Priština tim iz tzv. republike Kosovo, je doputovao na Gibraltar sa čak 8 zaraženih igrača pred meč kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Linkoln Red Impsa, koji je trebalo da se odigra u utorak. Prema protokolu, svi igrači Prištine testirani su od strane UEFA sertifikovane klinke na samom aerodromu na Gibraltaru, posle čega je utvrđeno da je čak 8 članova ekipe zaraženo.

UEFA je najpre ovaj meč suspendovala i planirala da izbaci Prištinu, ali je sada napravila presedan. Kako pišu Vijesti, Priština će utakmicu protiv Linkolna moći da igra sa privremeno registrovanim igračima, odnosno pozajmljenim iz drugih klubova samo za taj meč.

Klub sa Kosova i Metohije je preihvatio taj predlog, a ekipu će voditi selektor tamošnje omladinske reprezentacije Ramiz Krasnići. Tako nešto prihvatio je i Linkoln, odnosno da igra novi meč protiv praktično novog rivala.

Ta utakmica, u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope, na programu je u subotu od 18 sati.

Podsetimo, Čelnici UEFA otkazli su finalni meč pretkvalifikacija za Ligu šampiona između Drite i Linfilda zbog pozitivnih nalaza na korona virus!

Naime, dva igrača šampiona tzv. Kosova su imali pozitivan nalaz na testu i UEFA je odlučila da ništa ne rizikuje odigravanjem finalne utakmice u Nionu.

Video: Stanković nije došao pred novinare, Milijaš nije hteo o Tirani, ali je odgovorio njihovom treneru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA