≫ 

Dvojica Afrikanaca na spisku španske reprezentacije, Enrike zvao sprintersku zver iz Vulfsa

Osim Traorea, i Ansu Fati bi trebalod a debituje za Furiju

  • 1
Adama Traore Foto: Tanjug/AP

Ansu Fati i Adama Traore, dvojica momaka koji imaju afričke korene, uvršteni su na spisak od 21 fudbalera koji je selektor Španije Luis Enrike izdiktirao za mečeve Lige Nacija sa Nemačkom i Ukrajinom u septembru.

Fatiju je ovo prvi poziv selektora seniora Španije, mladi napadač Barse se definitivno odlučio za boje "Furije" nego za selekciju zemlje svog rođenja (Gvineja Bisao), pa je za očekivati da u naredna dva duela dobije određenu minutažu.

Fati je u minuloj sezoni, na 33 utakmice u svim takmičenjima za Barsu, postigao 9 golova.

Adama Traore je oduševio i Enrikea igrama za Vulverhempton u Engleskoj i u Ligi Evrope. Snažni napadač je, za razliku od Fatija, rođen na tlu Španije, u Kataloniji (Hospitalet de Ljobregat) te je samim tim automatski stekao pravo igranja za nacionalni tim Španije, mada je imao opciju da izabere i zemlju svojih roditelja Mali.

Ipak, još ranije je doneo odluku da nastupa za Španiju, bio je već pozivan prethodne godine, ali ga je povreda omela da debituje za "Furiju".

- Za ove dve godine u Engleskoj Traore je mnogo napredovaoGladan je i ambiciozan da i dalje napreduje. Može nam doneti mnogo toga - rekao je Enrike o Traoreu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA