≫ 

Ben Zvezdin spasilac: Slobodnjak "iščupao" crveno-belima pobedu pred istorijsko gostovanje u Tirani

Nastavljena je Superliga utakmicom u Novom Sadu, u kojoj su obe ekipe tražile penal i nije bilo pogodaka do završnice

Fudbaleri Proletera i Crvene zvezde odigrali su meč 5. kola Superlige u Novom Sadu, u kom je šampion Srbije tek u završnici došao do pobede sa 1:0.

Posle pobede nad Evropom sa 5:0, Dejan Stanković nije previše eksperimentisao sa sastavom, iako su sada starteri bili Gajić i Pankov, pa su Milunović i Gobeljić ostali na klupi.

Što se same navale tiče, nije bilo previše eksperimentisanja, Ben je po novom sistemu bio u srcu špica, Spiridonović, Ivanić i  Katai su bili podrška, a Sanoga nije bilo u defanzivnoj veznoj liniji.

Sve to nije urodilo plodom u prvih 45 minuta, kada je zabeležena i sporna situacija u kojoj je Proleter tražio penal, pa je Dejan Stanković na poluvremenu izvršio trostruku izmenu, zamenivši Rodića, Ivanića i Kataija Gobeljićem, Kangom i Tomaneom.

Onda je i Zvezda tražila penal zbog jednog duela Pankova u šesnaestercu Proletera, a jedini pogodak viđen je iz slobodnog udarca koji je izveo El Fardu Ben.

Video: Pao je Pankov u šesnaestercu Proletera, tražio je penal, ali igra se nastavila

Ofanzivac sa Komorskih Ostrva ne samo da se prilagodio novoj ulozi u centru špica, nego je klasu potvrdio i iz prekida, pa je zaslužan za maksimalan učinak crveno-belih u prvih pet kola.

Inače, ova utakmica je Zvezdi i test pred gostovanje Tirani, u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona (utorak, 21.00).

Što se Proletera tiče, ostavio je sjajan utisak i malo je nedostajalo da i posle ovog kola ostane neporažen, jer je u meč ušao sa dve pobede i dva remija.

Video: Zvezda vodi golom Bena! Slobodnjak sa 20-ak metara je slomio domaćine

Tok meča:

90. minut - Nema snage Proleter više da napadne, slobodnjak Bena je "ubio" samopouzdanje novosadskoj ekipi. Štaviše, Zvezda je bila ta koja je napala, nije Stanković čuvao prednost.

78. minut - Odmah posle gola, Ben je tražio izmenu već pri slavlju, pa je šansu dobio Boaći.

77. minut - Zvezda vodi golom Bena! Slobodnjak sa 20-ak metara je slomio domaćine, prebacio je živi zid, posle faula nad Tomaneom.

66. minut - Domaćini još ništa nisu promenili u sastavu, kog gostiju je ipak drugačija situacija. Zato je Stanković osvežio ekipu, ubacivši Gavrića umesto Spiridonovića.

60. minut - Iako je bila Zvezda nešto ratobornija, izostale su prave šanse, ekipa Branka Žigića se i dalje dobro drži i parira. Zabeležena je i situacija kada je Pankov tražio penal zbog duela pred golmanom Proletera, ali je i u ovom slučaju arbitar nastavio igru.

46. minut - Ljut je Stanković zbog neefikasnosti u prvih 45 minuta, pa je Ivanića i Kataija zamenio Kangom i Tomaneom. Uz to, Rodića menja Gobeljić!

45. minut - Poluvreme! Proleter se dobro drži, Zvezda nije imala dovoljno ozbiljnih prilika da ugrozi formalne domaćine, koji već dugo igraju na "Karađorđu".

38. minut - Domaćini su se zainatili posle sporne situacije, napali su Borjana, koji je zaustavio udarac Bacanovića.

32. minut - Tražili su igrači Proletera penal zbog situacije kada je Katai sebe pogodio u ruku, sudija Čolović ih je ignorisao, pokazao je da se meč nastavi!

30. minut - Napravljena je pauza za osveženje, previše je toplo u Novom Sadu. Prethodno je Katai imao jedan neuspešan slobodan udarac, pogodio je živi zid, pa iz odbitka poslao loptu iza gola.

24. minut - Veliki peh za domaćine, Branislav Jovanović je doživeo povredu i na terenu se našao Jovan Ilić.  U međuvremenu, Zvezda je bila u ofanzivi i Leandro je sprečio pogodak, tako što je bio brži od Bena u jednoj prilici, kada je poslao loptu u korner.

7. minut - Probala je Zvezda u novom napadu da ugrozi domaćine preko Spiridonovića, izblokiran je, a potom je Proleter uzvratio. Jovanović je šutirao sa distance i naterao Borjana da prvi put interveniše, pa je tako izborio korner, iz kog Proleter ipak ništa nije uspeo ozbiljnije da učini.

3. minut - Počela je utakmica uz jedan šut Mirka Ivanića, koji je oprobao sreću sa oko 25 metara, neuspešno. Nije morao ni da interveniše Petrić.

FK Crvena zvezda Foto: FK Crvena zvezda

Proleter - Crvena zvezda 0:1

(Ben 77)

Stadion: Karađorđe Gledalaca:Sudija: Dragan Čolović

Proleter: Petrić, Janković, Leandro, Andrejević, Kovačević, Jovanović, Bacanović, Knežević, Pejić, Živojinović, Mirosavljev.

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Pankov, Degenek, Rodić (od 46. Gobeljić), Petrović, Nikolić, Spiridonović (od 64. Gavrić), Ivanić (od 46. Kanga), Katai (od 46. Tomane), Ben (od 78. Boaći).

 

Video: Ivanić drugim golom protiv Evrope stavio tačku na meč protiv tima s Gibraltara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    21. avgust 2020 | 20:45

    Ne vredi,jednostavno ne vredi,taman sam se ponadao da ce Zvezda kiksnuti,ali nista,pa dokle bre vise da mi unistavas zivot Zvezdo,i ovako mi tesko pada sto vec danima nema vesti o mom hrvatskom klubu partizanu,pa moram da visim na Zvezdinim vestima non stop,a sada jos ovo,pa dokle vise,dokleeeee...😪😪😪

  • Doktor

    21. avgust 2020 | 19:23

    Gledam utakmicu, proleter cela ekipa svi u 16 i samo napucavaju loptu, i posle se timovi bune kad naprave penal, kako da ne napravis kad se branis 90. Minuta, sramota. Zvezda je za nasu ligu kao bajern za nas, samo treba probiti ove bunkere

  • Nemke

    21. avgust 2020 | 19:17

    Cist penal nad Pankovim sad nije sviran. Kme kme grobari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA