≫ 

Šta sve treba da znate o meču Partizan - Inđija: Ko je favorit, ko sudi, ko ne igra?

Crno-beli imaju stoprocentan učinaku međusobnim susretima, ali je vikend pred evropke utakmice uvek mač sa dve oštrice

  • 28
FK Partizan Foto: MN Press

Nikada našim timovima nije lako u takmičenju kada je po rasporedu posle domaćih utakmica neko evropsko iskušenje, jer obično nedostaje fokusa ili motiva, što je u prošlosti i te kako imalo svoju cenu.

Još ako “na noge” dolazi tim iz donjeg doma tabele, koji grca u problemima i svaki bod mu je "kao hleb nasušni", to može da bude problem koliko god bila razlika u kvalitetu timova.

Zato Partizan danas sa puno opreza dočekuje Inđiju na svom stadionu, jer upravo ovakve situacije su tim iz Humske u bliskoj prošlosti koštale borbe za šampionsku titulu, koja se završavala već do okotobra.

Telegraf vam najzanimljivije podatke i činjenice koje treba da znate pred meč u Humskoj.

KADA SE IGRA I KO PRENOSI UTAKMICU?

Duel Partizana i Inđije se igra od 19.30 časova na stadionu u Humskoj, uz direktan TV prijenos na Areni Sport 1.

Utakmica se, kao i prethodne, igra pred praznim tribinama zbog mera Vlade Srbije usled pandemije virusa korona.

U KAKVOM RASPOLOŽENJU EKIPE ČEKAJU MEČ?

FK Partizan Foto: MN Press

Stabilizovao se Partizan u Superligi Srbije, posle slabijeg, pa i šokantnog početka sezone (poraz od Novog Pazara), i to što je trener Savo Milošević primenio "terapiju reza", usled koje je ceh platila gotovo kompletna odbana, uz poneke upozoravajuće korekcije u manevru.

Crno-beli su u prethodne dve utakmice slavili nad Javorom, a potom i na teškom gostovanju u Surdulici i to bez primljenog gola, što navodi na zaključak da Partizan polako hvata ritam.

Ipak, rekosmo već i u samom uvodu, crno-bele naredne sedmice očekuje prvi evropski duel u sezoni i Milošević će morati da nađe pravi balans u timu kako se ne bi dogodilo nešto nepredviđeno.

Inđija takođe polako "hvata vazduh" i pokušava da se vrati na pobedniki kolosek, pošto je u prva tri kola takmičenja u Superligi doživela tri poraza, da bi pre sedam dana konačno slavila u duelu sa Napretkom.

To je svakako posledica velikih promena i u igračkom kadru, ali i na trenerskoj klupi, u odnosu na prošlu sezonu, te je očito potrebno vreme da Bratislav Živković složi kockice. Koliko može protiv Partizana zavisi samo od toga koliko mu druga strana pruži mogućnosti.

ZDRAVSTVENI BILTEN

U najavi utakmice, trener Partizana Savo Milošević je i sam napomenuo da protiv Inđije neće računati na Lazara Markovića, koji se još uvek oporavlja od povrede kolena zadobijene na utakmici sa Napretkom, a van stroja je i Sejduba Suma, koji je dobio udarac u Surdulici.

Što se Inđije tiče, Bratislav Živković ne može da računa na iskusnog štopera Miloša Mihajlova, kao i na univerzalaca Nikolu Dimitrijevića, koji će preskočiti utakmicu zbog problema sa povredama.

Takođe, zbog činjenice da je pod ugovorom sa Partizanom, Luka Cucin nema pravo igranja na današnjem meču. Svi ostali igrači su na raspolaganju Živkoviću.

MEĐUSOBNI SUSRETI

FK Partizan Foto: MN Press

Ako je suditi po međusobnim susretima, Partizan je apsolutni favorit u današnjem meču sa Inđijom, jer je u prethodnih pet utakmica zabeležio svih pet pobeda.

U minuloj sezoni crno-beli su oba puta savladali Inđiju, kao gosti minimalno sa 1;0, dok je u Humskoj bilo 3:0, a i statistika od pre desetak godina je takođe na strani favorita, uz ukupnu gol razliku 12:2.

NAJVEĆA OPASNOST

Bilo da odluči da "promeša karte", podeli minutažu ili, pak, izađe pred goste u najjačem sastavu. Partizan svakako ima najjači napadački potencijal u Srbiji i Inđiji sigurno neće biti lako.

Umar Sadik, Takuma Asano, Filip Stevanović, Bibras Natho, Denis Stojković, Bojan Matić, Ivanović... Svi navedeni igrači su sposobni da reše utakmicu, promene ritam i donesu bodove.

Inđija svakako ima svoje adute u Humskoj i to su, pre svih, bivši igrači Partizana – Brana Ilić, kao najistureniji napadač i Elomar Silva, koji je nedavno stigao u tim. Uz njih, tu još omladinski reprezentativac Mihajlo Nešković i iskusni Srđan Dimitrov, kao važni šrafovi u ofanzivnom delu tima.

KO JE FAVORIT NA KLADIONICAMA?

Rekosmo već, aproluti favorit na terenu, samim tim i u kladionicama je Partizan. Pobeda crno-belih se vrednuje malom kvotom – 1.15, dok se uspeh gostiju smatra čudom i plaća višestruko – 15.00.

Remi se takođe smatra iznenađenjem i vrednuje od 5.80 do 6.80.

KO SUDI?

Današnji meč između Partizana i Inđije poveren je sudiji Novici Anđelovskom, kome će pomagati Goran Beljin i Dejan Potočan. Četvrti sudija je Andrija Stojanović, a delegat utakmice Željko Varagić.

REČ TRENERA

Savo Milošević, trener Partizana:

Savo Milošević Foto: Marko Jovanović

- Inđija nije najbolje starovala, ali je došlo do promena u sastavu i to se osetilo na početku sezone. Uspeli su da dobiju tešku utamicu protiv Napretka, protiv kog smo mi imali dosta problema. To je već signal za oprez. Nezavisno od ove utakmice, mi smo pod alarmom već od prvog kola. Svako opuštanje i svako razmišljanje da će biti lako, može da nam se obije o glavu. Posebno što posle toga sledi Liga Evrope, a dobro je poznato koliko nam znači to takmičenje. Ulazimo u nedelju u kojoj imamo tri važne utakmice, u kojima moramo da budemo maksimalno fokusirani i fizički i mentalno.

Bratislav Živković, trener Inđije:

Bratislav Živković Foto: MN Press

- Imali smo tri vezana poraza na početku sezone i bilo je bitno da se savlada Napredak i prekine taj negativan niz, a sada idemo na teško gostovanje Partizanu. Idemo da probamo da se nadigravamo, da se pokažemo u najboljem svetlu i to je ono što kao trener mogu da obećam. Konačno smo kompletirali tim i to u hodu, imamo fudbalere koje smo želeli i idemo u Humsku da probamo da uradimo nešto, iako to nije lako obećati protiv velikih timova kakav je Partizan.

OČEKIVANI SASTAVI

PARTIZAN: Popović, Lutovac, Vitas, Banjak, Urošević, Zdjelar, Šćekić, Stevanović, Asano, Natho, Sadik

INĐIJA: Preković, Veličković, Krneta, Bakić, Protić, M. Ilić, Đorđević, Eliomar, Nešković, Dimitrov, B. Ilić

Partizan večeras (19.30) čeka Inđiju u meču u kojem, s obzirom na kvalitet rivala, ne bi smeo da ima problema. Kvota na keca je 1,15, a na pobedu Partizana sa minimum dva gola razlike (Hendikep pobeda) 1,35. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan – Inđija.

Video: Sadiku opet porasla cena? Majstorija Nigerijca za trijumf nad Radnikom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stefan

    22. avgust 2020 | 12:14

    Partizanova ste filijala, svaki put protiv Zvezde izginu na terenu, a pritiv ovih revijalno

  • Argos

    22. avgust 2020 | 13:27

    Znaci bice penaltizana danas i sklanjalice

  • SrbskiBek

    22. avgust 2020 | 14:01

    Danas ..jedna lagana pobeda partizana .. revijalni nastup indjije.. Mada ste i takve utakmice gubili.. Zato savo..posle saopstenja ..oprez.. Djavo ne spava..ako "zategnu" pod naredbom..!!!@!.Da se opet ne desi bruka..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA