≫ 

APOEL i Vujadin Savić čekaju na mig UEFA zbog utakmice sa Gnjilanom

Klub iz takozvane države se plasirao u 1. kolo pobedom protiv Tre Penea, čeka se ishod duela Linkolna i Prištine čiji bi prolazak zakomplikovao domaćinstvo oba kluba

  • 2
Apoel-Ajaks Foto: AP/Tanjug

Fudbaleri kiparskog APOEL-a trebalo bi da igraju meč 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope u Prištini protiv Gnjilana, koje je to pravo izborilo trijumfom u pretkolu protiv Tre Penea iz San Marina 3:1.

Međutim, trenutno je taj meč "u magli", jer će mnogo toga zavisiti od statusa FK Priština, odnosno eventualnog plasmana tog kluba u prvu rundu doigravanja za Ligu Evrope.

Naime, duel pretkvalifikacija između Linkolna iz Gibraltara i Prištine konačno bi trebalo da bude odigran danas (18) posle odlaganja zbog toga što je bilo zaraženih u gostujućem timu, pa je UEFA odobrila timu sa Kosova da jednokratno registruje igrače iz nekolicine klubova (sa Kosova) i odigra meč.

Ostaje sada da se vidi da li je Priština sprovela sve po propisima i da li će UEFA uopšte dozvoliti da ovaj klub odigra današnji meč ili će Linkoln dobiti automatsku kvalifikaciju.

Ukoliko Priština odigra i prođe, biće domaćin u prvom kolu Unionu iz Luksemburga, ali će to biti i Gnjilane na stadionu Prištine (jedini ispunjava najosnovnije uslove) gde će dočekati APOEL našeg Vujadina Savića 27. avgusta, pa je jasno zbog čega je taj meč potencijalno rizičan iz više aspekata - jer je moguće da u dva dana budu odigrane dve utakmice.

Kiparski mediji pišu da u APOEL-u pomno prate situaciju sa utakmicom u Gibraltaru, čekaju vesti kako bi mogli na vreme da organizuju put i boravak u Prištini gde, kako se navodi, je kritično kada je reč o situaciji sa korona virusom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    23. avgust 2020 | 06:09

    Crni Vujadine ti ako odes na Kosovo zakazi mec sa Obilicem, neces valda da igras sa nepostojecim klubom iz nepostojece d...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA