≫ 

Da je trener PSŽ-a znao filozofiju Svetislava Pešića možda bi osvojio titulu

Trener Parižana spomenuo sreću u fudbalu koja ne bi trebalo da ima veliki utica na rezultat

  • 1
Thomas Tuchel, PSG PSŽ, Svetislav Pešić Foto: Tanjug/AP, Marko Jovanović

Trener Pari Sen Žermena Tomas Tuhel istakao je posle poraza od Bajerna 1:0 u finalu Lige šampiona da je njegov tim dobro odigrao, ali da sreća ovog puta nije bila na njihovoj strani.

- Dali smo sve. Ostavili smo srce i sve ostalo na terenu. To možete da očekujete u finalu, ali ne i više od toga. Ne možemo da kontrolišemo rezultat. Da, razočaran sam, ali ne previše -istakao je Tuhel.

Nemački stručnjak smatra da je ekipa pokazala neosporan kvalitet, ali da joj je nedostajao faktor sreće ovog puta.

- Tokom poslednjih nekoliko nedelja pokazali smo sve ono što je neophodno kako bi se bilo koja titula osvojila. U fudbalu morate da prihvatite to da sreća igra veliku ulogu. Imali smo šanse i nismo ih iskoristili, ali ne možemo da kažemo da je to krivica nekog drugog - kaže Tuhel.

Šteta što nemački trener nije upoznao srpskog stručnjaka Svetislava Pešića koji je dugo radio u Nemačkoj. Pešić ima svoju filozofiju igre i rada, koja bi u ovom slučaju sigurno pomogla Tuhelu.

Jedna od njegovih najvažnijih deviza je

- Nema sreće u postizanju vrhunskih rezultata, što vidše radiš i treniraš imaš više "sreće" - rekao  je Pešić više puta.

Video: Pešić: Srpskoj košarci su potrebni profesionalni treneri

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽🏀🏀🏀

    24. avgust 2020 | 12:26

    То исто могло би да важи за Саву, и пре њега, за Тринкија, као и пре њега, па и за Шћепу милогорца...можда некад и узму неку титулу, али тешко како ствари стоје...😭😭😭😭😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA