Totalna blokada dela Tirane zbog Zvezde: Policija objavila šta je sve zabranjeno, nema čak ni pešaka

Snage policije reagovale posle dojave o mogućem skandali sa dronom i zabranile bilo kakvo okupljanje oko stadiona 2 sata pre meča

  • 48
Policija Tirane, grbovi Foto: AP/Tanjug, Promo

Policija Tirane preuzela je maksimalne moguće mere za organizaciju meča između Tirane i Crvene zvezde, koji je meč visokog rizika, iako se igra bez publike. Duel je na programu od 20.00 na stadionu Air Albanija, a deo grada oko njega biće pod totalnom blokadom dva sata pre meča, kao i nakon što se on završi.

Kako se navodi u saopštenju policije, preuzete su sve mere da se meč održi bez problema, kao i da se osigura javni red i mir i bezbednost učesnika pre, za vreme i posle utakmice. Takođe, na snazi je zabrana okupljanja za navijače i ukoliko.

- Lokalna policijska uprava Tirane ponovo će preduzeti niz tehničih i organizacionih mera na prostoru širem od perimetra stadiona, kako bi obezbedila javni red i bezbednost pre, za vreme i posle fudbalske utakmice, kako bi obezbedila nesmetane sportske aktivnosti, ali i zabranu okupljanja navijača, kao preventivnu meru za širenje infekcije korona virusa - prenose albanski mediji saopštenje policije.

Policija je saoptenjem obavestila građane Tirane da će samo timovi i članovi Albanskog fudbalskog saveza biti u mogućnosti da uđu na stadion u skladu sa protokolom o organizaciji mečeva. Ukoliko dođe do kršenja protokola, policija navodi da će intervnisati prema normativnim aktima protiv svih odgovornih lica i da će im biti izrečene odrovarajuće mere.

Navodi se i da se zabranjujeokupljanje navijača na trgovima i okolnim mestima oko stadiona, a ukoliko se uoči okupljanje, policija navodi da će intervenisati.

Neki putevi će biti blokirani i biće zabranjeno kretanje i vozilima i pešacima.

Policija navodi i koje će ulice biti zatvorene od 18 časova do zavšetka meča. Ulice oko stadiona, kao i Trg Majke Tereze, koji se nalazi ispred stadiona Air Albanija, će biti potpuno blokirani za vozila i pešake u periodu dva sata pre utakmice i nakon što se meč završi.

Podsetimo, FK Tirana je ranije obavestila policiju da postoji osnovana sumnja da će neko pokušati dronom da izazove prekid meča uz poslatu političku provokaciju. Nedugo posle toga, policija se oglasila saopštenjem o zabrani okupljanja i totalnom blokadom dela grada i ulica oko samog stadiona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gg

    24. avgust 2020 | 18:12

    Da je dosao partizan dobili bi docek kao Nemci 1941. u zg

  • W

    24. avgust 2020 | 17:44

    Ali stadion Air Albanija, hahahahaha, idemo Zvezdoo, gaziii

  • Petar I.

    24. avgust 2020 | 18:28

    Komunjare su osnovale dva komunistička kluba da bi podelili Srbe i zavađali. Vreme je da se klubovima daju srpska imena. Naprimer FK Četnik i FK Kokarda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA