≫ 

Prvi raport Stankovića iz Tirane: Nije kraj sveta ako izgubimo, igraće se fudbal i posle ovog meča

Trener Zvezde odgovarao na pitanja albanskih novinara

  • 69
Dejan Stanković Foto: Telegraf

Ekspedicija Crvene zvezde stigla je u popodnevnim satima u Tiranu, raskomotila se, i zapuila na stadion "Air Albania" gde će u vreme odigravanja sutrašnjeg meča sa Tiranom, odraditi jedini trening.

Novinarima lokalnih medija se pre treninga obratio trener i prva zvezda beogradskog kluba Dejan Stanković.

O samoj utakmici je rekao...

- Imamo tim koji se brzo prilagođava, potrebno nam je strpljenje, naš cilj je pobeda. Došli smo ovde da igramo fudbal i ništa više, ne zanimaju me druge stvari. Fudbal se igrao i pre i posle mene. Ako razmišljam o svojoj sudbini na osnovu jednog meča i o tome šta će biti sutra, onda sam u početku izgubio. Nije kraj sveta ako izgubimo. Može svašta da se desi, nema popravnog, ali zato se sprema, radi i proučava protivnik kako bi se rizik sveo na minimum. Moraš da umeš da iskontrolišeš emocije, tenziju i da rad preneseš na igru koju očekuješ.

Koliko god Stanković i njegovi igrači samo sportski shvatali duel sa predstavnikom Albanije, svesni su i kako šira publika gleda na sudar dva kluba iz zemalja sa burnom i ratnom istorijom.

- Ne možemo da pobegnemo od toga. Analizirali smo protivnika, pripremili se mentalno. Nadam se da smo spremni za utakmicu na pravi način. Tirana je naš rival, tako je žreb odlučio. Mislim da sad dovoljno znam o igri Tirane. To je dobro organizovan tim, vrlo dobra ekipa.

Albanski novinari su sa Stankovićem pričali o njegovoj popularnosi među navijačima Intera u Tirani na koje je trener Zvezde naišao u toku dana.

- Onoliko koliko sam uspeo da vidim Tiranu i prošetam, primetio sam da ima mnogo navijača Intera koji su hteli da popričaju sa mnom i da se slikaju. U ovom trenutku samo mi je Zvezda u mislima.

Pitanje koje se nametalo za trenera Zvezde je prijem na koji je naišla ekspedicija iz Beograda u prestonici Albanije.

- Nisam osetio nikakav pritisak ovde. Spremni smo na svaki scenario na terenu. Ne znam mnogo o albanskom fudbalu. Znam da su selektori bili Panući i De Bjazi, znam takođe i neke albanske fudbalere koji igraju po Evropi, to je sve.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    24. avgust 2020 | 19:29

    Ja bi te zbog tog glupog komentara sad smenijo. Rambo za trenera

  • Manjača

    24. avgust 2020 | 19:26

    Deki legendo , igrate protiv Tirane prvaka Albanije, druze neprilici tako govoriti, igrajte srcem za HEROJE KOŠARA !

  • NekoKo

    24. avgust 2020 | 20:56

    Daj bre. Evo zbog ovih stvari mi moramo da ugasimo pro fudbal u Srbiji. Služi samo za brukanje države i čitave nacije. Stalno neki alibi i to unapred. Ej, bre protiv Tirane iz Albanije igraju. Naravno da niko neće umreti ako se izgubi, ali u tom slučaju najmanje što bi bilo logično je razlaz sa trenerom. Posle dve uzastopne godine igranja u LŠ, Stanković nije došao da bi bio eliminisan u kvalifikacijama od Tirane. To je ona sportska dimenzija. Druga, ni malo manje značajna politička je tek priča za sebe. Treba da se ubijemo ako izgubimo od Arnauta, ali bukvalno da se ubijemo. Malo časti i dostojanstva u tom našem fudbalu da vidimo. Nema ko nas nije ponizio u tom sportu a naši fudbalski volovi glumataju neke šmekere i prave se blesavi. Luzeri, nad luzerima. Tuapdžije, polupismene čim progovore odmah se vidi na kom su nivou. Samo podsećanja radi, proguglajte sa koliko razlike su naše košarkašice pobedile Albaniju. Da li možete da zamislite šta bi bilo u muškoj konkurenciji.? Na sve to mi pravimo nacionalni stadion. Šta da nacija gleda tamo.? Blamažu, petardiranja, dronove sa simbolima velike albanije, tipuse koji neće da pevaju himnu ... Ima li trunke mozga u našoj državi. Ako je nešto toliko raspalo i trulo, onda ga treba amputirati i omogućiti zdravom tkivu da raste i da se razvija. Kao u fudbalu se okreću pare. Pa kolike to pare okreće naš fudbal kada država za rad tih para toleriše ponižavanje najgore moguće vrste.?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA