≫ 

Albanci mnogo zuje, malo meda daju: Šta Vujadin poručuje Zvezdi pred Tiranu i zašto neće u Prištinu?

Plašljivi su, mnogo zuje, malo meda daju - kaže Savić

  • 31
Vujadin Savić Foto: Marko Jovanović

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde Vujadin Savić je odbio mogućnost da igra za APOEL u gostima Gnjilanu (igra se u Prištini na stadionu "Fadilj Vokri"), a govoreći za Telegraf, objasnio je i svoju situaciju u klubu koji vrši pritisak da mu smanji platu.

Načelno, plata se smanjuje zbog krize uzrokovane korona virusom, ali je pozadina nešto dublja od toga, pa Savić nije odigrao poslednja dva meča za kiparski klub.

Uz to, APOEL bi trebalo da 27. avgusta bude na tzv. Kosovu gde će odigrati meč sa Gnjilanom u kvalifikacijama za Ligu Evrope što bi Savićev izostanak iz startne postave samo produžilo.

- Znate kako, moja situacija je malo specifična pošto klub hoće da smanji svim igračima plate i iskoristi ovu situaciju oko korone koja verujte uopšte ne utiče na naš klub kao što ne utiče puno ni na funkcionisanje Zvezde... APOEL i Zvezda nažalost ne žive od prodaje ulaznica, a svi sponzori su ostali uz klub tako da ne vidim razlog zašto bi bilo ko smanjio platu za ovaj period koji dolazi...

- Svi smo oprostili veliki deo novca za period od 3 meseca, ali za preostali period od dve godine ugovora koji imam ne dolazi u obzir! Igrački, klub mene želi, ali s obzirom na to da imam najveću platu u klubu rekli su mi da ako ne spustim platu da je najbolje da idem iz kluba - rekao je Savić za Telegraf.

Popularni "Giška" je ovog leta otkrio da ima i korona virus, zbog čega kaže da nije stoprocentno spreman, ali protiv Gnjilana ne bi igrao sve i da jeste - iz principa.

- Prvi razlog je taj, drugi je taj što sam bio 24 dana u karantinu zbog korone i nisam još fizički 100 posto spreman, a što se tiče puta i utakmice sa klubom iz tzv. države Kosovo, jasno vam je da ne postoji šansa da bi me naterali da putujem tamo i igram utakmicu protiv njih! To bi automatski značilo da ja priznajem i na neki način podržavam tu veštačku priču. To ne dolazi u obzir - kategoričan je bivši kapiten crveno-belih.

Vujadin Savić Foto: Telegraf

Vujadin prati dešavanja u svom nekadašnjem klubu sa kojim je izborio Ligu Evrope i Ligu šampiona, ali je u novonastalim okolnostima i kvalifikacijama na jednu utakmicu ipak pozvao na oprez protiv Tirane.

Zvezda u Albaniji kao gost igra meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona u utorak 25. avgusta od 20 sati na stadionu "Er Albanija" i u LŠ pokušava da uđe i treći put zaredom.

- Da budu oprezni i da se ne opuštaju! Kada se igra na jednu utakmicu onda su veće sanse nekvalitetnijim ekipama da prođu, nego kad se igraju dve utakmice - jasan je Savić.

Vujadin Savić Foto: Marko Jovanović

On je potom naveo i da je neophodna koncentracija tokom čitavog meča bez prava na grešku.

- Zbog toga moraju da budu potpuno koncentrisani svih 90 minuta i nemaju prava na grešku. Oslobođeni su pritiska jer se igra bez navijača, koliko vidim teren je odličan za igru i samo treba da budu motivisani jako, što mislim da hoće. Albanci kao narod su jako plašljivi, mnogo zuje malo meda daju... zato treba jako ući u utakmicu i tu onda neće biti nikakvih problema - zaključio je Vujadin Savić.

Video: Stanković: Idemo da igramo fudbal, ne očekujem dodatnu tenziju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • panic

    25. avgust 2020 | 12:07

    svaka čast savicu i tata ti je bio legenda

  • ХАЏИ КОСТА

    25. avgust 2020 | 15:06

    Е ОВАКО ИЗГЛЕДА ПРАВО ДЕТЕ СА КУЋНИМ И МОРАЛНИМ ВАСПИТАЊЕМ БРАВО ЗА ДУЛЕТА И ЊЕГОВУ СУПРУГУ КОЈИ СУ ГА ВАСПИТАЛИ. А ШТО СЕ ТИЧЕ ГРОБАРА ЈА ЗНАМ ДА ЋЕ НАВИЈАТИ ЗА ШИПТАРЕ ЈЕР КАКО ДРУГАЧИЈЕ КЉДА У ИМ ЛЕГЕНДЕ ФАДИЉ ВИКРИ И ОСТАЛИ ШИПТАРИ. НАПРЕД ЗВЕЗДО!!! ☦☦☦ 🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • Ujka Zitko PFK

    25. avgust 2020 | 12:10

    Videli smo kako Albanci zuje '99.godine i 2004.godine.A bogami Albanci zuje po citavoj srbiji(peru pare od narkotika,zastupljaju srpske igrace u fudbalu...)Pozdravlja te Ramadani! 🤫🤫🤫🤫

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA