TSC spreman za istorijski debi u Evropi: Oni godinama igraju kvalifikacije, ali mi možemo dalje

Verujemo u uspeh u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope - kažu Sabo i ekipa

  • 5
UEL 2020-2021 - QR 1 Foto: TSC / promo

Srpski TSC iz Bačke Topole, najprijatnije iznenađenje prošle sezone Superlige ubira plodove minulog rada i priprema se za moldavski Petrokub Hinčesti u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Iz Bačke Topole poručuju da je cilj sledeća runda takmičenja, a trener Zoltan Sabo kaže da je Petrokub već godinama u evropskim kvalifikacijama i opisao ga kao ozbiljan klub.

- Očekuje nas prva evropska utakmica u istoriji, protiv moldavske ekipe Petrokub koja već treću godinu igra kvalifikacije. Nikada nisu prošli dalje, ali svaki put su imali tesan rezultat i igrali su neizvesno sa boljim protivnikom, tako da ovu utakmicu moramo ozbiljno da shvatimo. Petrokub u svojoj ekipi ima 5-6 reprezentativaca i zaista su ozbiljna ekipa koja poslednjih godina igra bitnu ulogu u moldavskom fudbalu - rekao je Sabo.

On je dao jednake šanse obema ekipama, mada je to prvi evropski meč u istoriji TSC-a. Pored toga, dodao je i da veruje u ekipu da može proći dalje.

Optimista je i kapiten Saša Tomanović koji kaže da jedva čeka da meč počne, dok je golman Nenad Filipović izrazio nadu da će imati što manje posla jer njegov tim "ne zna i neće da igra drugačiji fudbal od napadačkog po kom je TSC postao prepoznatljiv".

Utakmica Petrokub - TSC igraće se u četvrtak, 27. avgusta od 20 sati na Zimbru areni u Čisinau u Moldaviji, a prenos je obezbeđen na drugom programu RTS-a.

Video: Bačka izjednačila protiv TSC-a, strelac je Nikola Žakula

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Roman

    25. avgust 2020 | 14:14

    Taj klub je veštačka tvorevina,bez tradicije,da nije Orbana i pomoći njegovih prijatelja Srba borili bi se za opstanak,zato ne zaslužuju medijsku pažnju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA