≫ 

Siti "češlja" svoje finansije i vreba da dovede Mesija: "Građani" traže od Barse razumnu cenu

Mančester Siti će probati da angažuje Lionela Mesija javlja ESPN, koji piše i da je englesi klub već počeo da ispituje svoje mogućnosti i uslove pod kojima bi mogao da ga dovede

  • 2
Lionel Messi, Lionel Mesi Foto: Tanjug/AP

U Sitiju su svesni da je Mesijev odnos sa upravom Barselone loš, a uz to imaju aduta u Pepu Gvardioli i novac u kasi.

Problem je samo kako da taj novac upotrebe, a da ih UEFA ne rebne za kršenje finansijskog fer-pleja zbog kog su se već opekli.

Upravo to će biti glavna kočnica za "Građane" kojima bi verovatno bilo najbolje da Mesija nagovore da napusti klub jer po ugovoru na to ima pravo, te da dođe kao slobodan igrač.

Istina, tada bi mu ugovor bio astronomski, ali bi im Argentinac možda doneo potreban kvalitet za konačno osvajanje Lige šampiona. Siti je ove sezone ispao u četvrtfinalu takmičenja porazom od Liona.

Dodatni problem za Mančester je i to što je prvi operativac Intera Stiven Žang rekao da će staviti sve resurse i mogućnosti na raspolaganje klubu da dovede 33-godišnjeg vedetu iz Rosarija.

Čak i kada bi plaćao obeštećenje, Siti bi, prema pisanju ESPN pristao na bilo koju "razumnu cenu" koju Barselona odredi.

Istini za volju, ne precizira se koja je to cena, pošto je Mesijeva trenutna otkupna klauzula postavljena na nenormalnih 700 miliona evra.

On je proveo 16 godina samo kao prvotimac u Barseloni, a gotovo ceo svoj fudbalski život je gradio kroz ovaj klub gde je postao najbolji igrač u istoriji katalonskog giganta i jedan od najboljih i istoriji fudbala.

Video: Het-trik Bena protiv Evrope kojim je praktično overen plasman u drugo kolo kvalifikacija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bole

    25. avgust 2020 | 17:46

    Mislim da je Inter u boljoj poziciji,sto se tice FFP.

  • Jaa

    25. avgust 2020 | 16:39

    City ne moze da dovede Mesia ako se bude postovao FFP. Nema nikakve sanse.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA