UEFA potvrdila, Superkup Evrope pred navijačima! Šta to znači za ostale evropske mečeve?

U Mađarskoj će morati da se poštuju mere fizičke distance, ali stadion bar za Superkup neće biti sablasno prazan

  • 0
Liga Sampiona, FK Bajern Minhen, FK Pariz Sent Zermen Foto: Tanjug/AP

Vodeće telo evropskog fudbala odlučilo je da će meč 24. septembra u Budimpešti biti delimično otvoren za javnost, ali će kapacitet stadiona "Ferenc Puškaš" biti ograničen za meč Bajern Minhena i Sevilje.

Ovo će ujedno biti prvi put posle šest meseci i zahuktavanja pandemije korona virusa u Evropi, da će na tribinama u jednom evropskom meču biti publike.

"Ferenc Puškaš" arena ima kapacitet od 67.215 mesta, što znači da bi na njoj moglo da se nađe 20.164 ljudi, navijača nemačkog i španskog kluba.

- Izvršni komitet UEFA je danas odlučio da dozvoli odigravanje meča Superkupa Evrope, 24. septembra sa redukovanim brojem gledalaca, do 30 odsto od kapaciteta stadiona, sa ciljem da se precizno prouči uticaj gledalaca na izradu UEFA-inog protokola "Povratak igri" - navodi se u saopštenju.

Međutim, ovo važi samo za Superkup Evrope, dok će ostali mečeva pod okriljem UEFA biti i dalje igrani pred praznim tribinama.

- Stadioni će za sve ostale mečeve ostati zaključani do daljeg - odlučila je UEFA još u julu i to je ostalo na snazi i sada.

Da podsetimo, Bajern Minhen je do borbe za Superkup došao pobedom u Ligi šampiona sa 11 pobeda i kao prvi tim kome je pošlo za rukom da pobedi sve svoje rivale, dok je Sevilja osvojila trofej Lige Evrope.

Bajern je u finalu savladao Pari Sen Žermen sa 1:0 golom Kingslija Komana, dok je Sevilja sa 3:2 bila bolja od Intera pogocima Luka De Jonga i autogolom Romelua Lukakua, koji je, uz Dijega Godina, bio strelac i za svoj tim.

Video: Prvi snimak dolaska Zvezde u Tiranu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA