≫ 

Zemljotres u Barseloni, Mesi obavestio Barsu da želi da ide, klub uzvratio kontramerama!

Na pomolu je velika pravna bitka Katalonaca i ikone kluba

  • 10
Lionel Messi, Lionel Mesi Foto: Tanjug/AP

Argentinac Lionel Mesi (33) obavestio je upravu Barselone i trenera Ronalda Kumana da ne vidi sebe u klubu naredne sezone i da će tražiti raskid ugovora, javio je argentinski portal TyC, a preneli gotovo svi svetski mediji.

Čekao se ovaj dan posle debakla Barse od Bajerna u 1/4 finalu Lige šampiona, bio je to još jedan težak udarac po Mesija, pa su već te istorijski mučne večeri po Katalonce počele spekulacije o odlasku ikone kluba, najboljeg i najvećeg igrača Barse svih vremena.

Mesi je nedavno obavio razgovor sa novim trenerom Ronaldom Kumanom, dočekao je Holanđanina u svojoj kući kako bi saslušao plan i ideje za rekonstrukciju ekipe koja će ovog leta pretrpeti verovatno najveće kadrovske promene u poslednjoj deceniji.

Kuman je, naravno, išao da pre svega odgovori Mesija od ideje da ode iz kluba, ali, kako stvari stoje, Argentinac je mislima i tada već bio van Barselone, van svoje Katalonije, kluba u kojem je proveo skoro dve decenije - od 2001. godine.

Nepovoljna okolnost po Barsu, osim same želje igrača da ode, je i izlazna klauzula u ugovoru koji je potpisao 2017. godine, a ona se upravo aktivirala za period 2020/2021. Ukratko, Mesi je i sa pravne strane gledano potpuno slobodan u izboru nove sredine ukoliko želi da ide.

Međutim, u toku večeri pojavila se informacija koju je plasirala stanica "Cadena ser", koja je, pozivajući se na izvore iz kluba, objavila da je izlazna klauzula za Mesija istekla još 10. juna, te da on sada ne može da napusti klub ukoliko ima rampu od rukovodstva.

Na pomolu je, izgleda, velika pravna bitka na relaciji Mesi - Barselona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    25. avgust 2020 | 19:59

    Brselona da slavi dan kad ode ovaj kompleksas, hoce da bude i trener i direktor i kapiten i igrac a mnogo veci igraci od njega su igrali u Barseloni

  • Djudka86

    25. avgust 2020 | 22:22

    Ne tako davno, jedan jedini neponovljivi Ser Alex Ferguson je rekao, kada jedan igrac postane veci od kluba, taj klub prestaje da postoji. Pametnom dosta.

  • NP

    25. avgust 2020 | 20:43

    Nema tu kontramera,ako zeli da ode niko ga ne moze zadrzat.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA