≫ 

Lids oborio klupski rekord: Rodrigo Moreno postao skuplji i od Rija Ferdinanda!

Prvo veliko pojačanje povratnika u Premijer ligu

  • 0
Rodrigo Moreno, Valensija

Foto: Printscreen/You Tube

Povratnik u Premijer ligu Lids junajted doveo je prvo veliko pojačanje za izazovnu sezonu koja ga očekuje posle 16 godina provedenih u nižem rangu.

Jorkširski velikan oborio je klupski transfer rekord i za 29 miliona evra plus bonuse (10 miliona) doveo napadača Valensije Rodriga Morena (29). Time je momak koji je rođen u Rio de Žaneiru srušio rekord Rija Ferdinanda koji je u novembru 2000. plaćen Vest Hemu 18 miliona funti.

Rodrigo Moreno je šest sezona nosio dres Valensije i za to vreme zabeležio 59 golova na 220 utakmica. Rođeni Brazilac je od malih nogu igrao za Španiju, a kao senior zabeležio je 22 nastupa za "Crvenu furiju" i osam golova.

Iskusni napadač stiže na Eland Roud na izričiti zahtev trenera Marsela Bijelse koji je tražio napadača u letnjem prelaznom roku kao konkurenciju Patriku Bamfordu. Lids je iskoristio finansijske probleme Valensije i činjenicu da su Španci primorani da prodaju sve igrače za koje imaju ponude ovog leta.

 

Atletiko iz Madrida je prošlog leta umalo doveo Rodriga za 55 miliona evra, ali je posao propao u poslednjem trenuku jer Anhel Korea nije otišao u Milan. Moreno se dovodio ranije u vezu i sa PSŽ-om i Barselonom.

Rodrigo je prvo veliko pojačanje Lidsa za sledeću sezonu, a pored njega klub sa Elanda planira da dovede i nemačkog reprezentativca Robina Koha iz Frajburga, kao i krilnog napadača Glazgov Rendžersa Rajana Kenta.

Očigledno je da Lids ne želi da se zadrži u eliti samo jednu sezonu.

Video: Borjan i stativa protiv Tirane: Nema gola!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA