≫ 

Gobeljić odgovorio na sramnu provokaciju albanskih ultrasa: Ovo je pobeda za Jagodu

Marko je prokomentarisao meč na stadionu u prestonici Albanije, ali je imao i posebnu poruku za navijače

  • 6
Crvena zvezda Tirana Foto: Facebook/FK Crvena zvezda

Fudbaler Crvene zvezde Marko Gobeljić kaže da su crveno-beli pregrmeli tešku utakmicu protiv Tirane u utorak uveče i da je njegov tim pružio maksimum koji je mogao, te da je najbitnije to što je prošao dalje.

On dodaje da teren u Tirani izgleda dobro samo na početku meča, te da se brzo "raspao" nakon što je meč počeo. Zvezda je u Tirani pobedila sa 1:0 golom Antonija Tomanea u 61. minutu utakmice.

- Izuzetno težak meč za nas. Na kraju utakmice nekolicina igrača je samo legla na teren, dali smo sve od sebe. Iskreno očekivali smo ovakvu utakmicu. Teren izgleda kao tepih, ali posle deset minuta on počinje da se raspada po sredini i krajevima. Međutim kako njima, tako i nama, bitno je da smo prošli dalje. Ušli smo dobro u meč, igrali smo 10-15 minuta odlično, a onda smo pali. Naravno, podigli smo se i postigli pogodak iz prekida, koje često uvežbavamo, i zasluženo prošli dalje - rekao je Gobeljić za klupski sajt.

Pred ovaj meč, za koji su igrači obe ekipe govorili u isključivo sportskom kontekstu, navijači Tirane su posmatrali i kroz političku prizmu pa se među njihovim transparentima tokom treninga albanskog tima našao i poster UČK snajpera, ali i zastava sa pocepanom jagodom.

Ovo je bila provokacija na račun ubistva Marka Ivkovića - Jagode, koji je ubijen u Istanbulu pred meč košarkaškog kluba Crvena zvezda sa Galatasarajem 2014. godine.

Zato je kapiten Zvezde Milan Borjan na kraju meča poručio da "Jagoda živi", a Gobeljić mu je posvetio i pobedu.

- Idemo utakmicu po utakmicu. Već u nedelju igramo veoma važan meč protiv TSC-a na Marakani, a posle toga idemo na zasluženu pauzu. Sledeće nedelje saznaćemo i narednog rivala, pa ćemo se polako pripremati i za to. Želeo bih ovu pobedu da posvetim Marku Ivkoviću Jagodi u ime svih igrača - zaključio je Marko Gobeljić.

Video: Borjan pobedu u Tirani posvetio ubijenom Deliji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA