≫ 

Milošević otkrio da Partizan menja golmana za Evropu: Stojković brani protiv RFS-a

Vladimir Stojković će braniti protiv Letonaca, potvrdio je Savo Miloševć

  • 10

Trener Partizana Savo Milošević rekao je pred meč protiv RFS-a da će doći do promene na golu i da će od starta braniti kapiten Vladimir Stojković, a imao je i neprijatnu scenu posle pitanja o legendi letonskog fudbala, koja je sada sportski direktor RFS-a.

Milošević ističe da su svi sem Lazara Markovića spremni za meč i da je to najbitnije, kao i da ne sme da potceni RFS, koji je posebno opasan iz prekida i u skoku.

- Trudili smo se da se pripremimo za meč, svi igrači osim Lazara Markovića su spremni za utakmicu, to je najbitnije. Uradili smo COVID test i tu nismo imali problema. Protivnik je verovatno nepoznat našoj javnosti, sigurno je jedna ekipa koja ima kapaciteta da nam napravi probleme. To su pokazali prošle godine protiv Olimpije. Dosta dobro igraju u letonskoj ligi, imaju dosta stranaca, imaju iskustva tako da nam je potreban maksimalan oprez.

On veruje da će se ekipa iz Letonije braniti u Humskoj, ali svakako planira da je i njegov tim natera na to.

- Naša pretpostavka je da će se braniti, čak i ekipe koje ne dođu s namerom da se brane, mi želimo da ih nateramo na to kroz posed da se povuku. Mislim da je ovde ključ da mi odradimo stvari koje znamo da moramo, da uvedemo utakmicu u tok koji nama odgovara. Dobra stvar je da igramo na našem terenu, gde se naša ekipa oseća dobro.

Milošević ističe da su se već navikli na to da se mečevi igraju bez publike.

Savo Milošević Printskrin: Youtube/FK Partizan Beograd

- To je nešto sa čime se suočava ceo fudbalski svet, naravno da je drugačiji ambijent, moramo da nađemo način da imamo fokus na utakmici, ekipe koje su završile Ligu šampiona su igrale fenomenalan fudbal, bez obzira što nije bilo publike. Mi smo klub koji je navikao, nije na prvi put da igramo bez publike.

Iako pre meča ne otkriva sastav, ovoga puta je Milošević kako kaže, napravio ustupak novinarima.

- Evo da učinim ustupak našim novinarima, Stojković će biti na golu, da im jednom napravim uslugu pre utakmice - rekao je trener crno-belih.

Savo Milošević ističe da je letonska ekipa opasna iz prekida jer ima nekoliko visokih igrača, kao i da ima veliki broj iskusnih stranaca.

- Najopasniji su u prekidima, to je ekipa koja ima 6-7 momaka preko 1.90 cm, takođe to je ekipa koja za letonske uslove ima ogroman broj iskusnih stranaca. Igrači koji imaju dosta iskustva, to su dve stvari o kojima moramo da vodimo računa. Imaju i visinu i ozbiljne izvođače prekida. Što se tiče mana, o njima ne bih mnogo ovom prilikom, o njima ćemo više međusobno - uz osmeh je rekao trener Partizana.

Sportski direktor RFS-a, Maris Verpakovskis, legenda letonskog fudbale, rekao je pre meča da je Milošević legenda fudbala, a kada je trener Partizana upitan da li se seća njega kao igrača, morao je da se izvini Letoncu.

- Sad mi je malo neprijatno, moram da mu se izvinim, ali ne sećam ga se kao fudbalera. Protiv mnogih sam igrao, tako da bi bilo nemoguće da ih se svih sećam, ali hvala mu od srca u svakom slučaju - rekao je Milošević.

Trener Partizana kaže da je posebno teško pripremiti meč psihološki kada nema prilike za popravni.

- Najviše strahujemo od te činjenice da treba da igramo samo jednu utakmicu i da popravnog nema. Te utakmice nose poseban psihološki pritisak i može da bude prednost za slabije rivale. Dakle, nama može da bude prednost u narednim utakmicama. To je najbitnija stvar kako će moji igrači izdržati psihološki pritisak - zaključio je Milošević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 5 NDH IGRAČA IDOLI TUĐMANOVIH NARIKAČA

    26. avgust 2020 | 15:03

    DJEĆKI, ODIGRAJTE U SKLADU SA HISTORIJOM : DINAMO ZAGREB 2:7, VAŠAŠ 1:6, CRVENA ZVEZDA 1:6, DINAMO DRESDEN 0:6, HAJDUK 1:6, KPR 2:6, VOJVODINA 5:6, JUVENTUS 0:6, KELN 1:5, VIDEOTON 0:5, SELTIK 4:5, KROACIJA 0:5, RAPID BEČ 1:5, SLAVIJA PRAG 1:5, MAKABI PETAH TIKVA 2:5, ATLETIK BILBAO 1:5 ...NA 16 MEČEVA DJEĆKI PRIMILI 89 ZGODITAKA ???!!! NEOBORIVI SVETSKI REKORD !!!

  • VLADA

    26. avgust 2020 | 14:34

    Jaka vest.

  • Jovan

    26. avgust 2020 | 14:33

    SAVO promenite UPRAVU. Amaterski se PARTIZAN vodi. TRGOVCI se u sport ne razumeju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA