Transfer veka je sve izvesniji: Mesiju ponuđen dvogodišnji ugovor, obeštećenje 0 evra!

Argentinac je ubeđen da će dobiti raskid ugovora sa Barselonom makar pred FIFA arbitražom

  • 10
FK Barselona Foto: AP/Tanjug

Vodeći katalonski novinari više nemaju nikakvu dilemu - Lionel Mesi se zaputio ka Mančester Sitiju i trebalo bi da postane vojnik Pepa Gvardiole već od ovog leta.

Lako im je da dođu do informacija, pogotovo jer je jedan od glavnih ljudi u Sitiju zadužen za transfere Feran Sorijano, takođe Katalonac, a vesti o megatransferu Argentinca u redove Građana stižu iz sata u sat.

Brazilski novinar Marselo Behler, koji je pre nekoliko dana objavio prvi na svetu da Mesi ide iz Barse, noćas je raspalio maštu navijača Građana potvrdivši da Mesi hoće u Siti, a Sesk Agilar, novinar Mundo Deportiva, objavio je ovog popodneva da je engleski vicešampion uveren da može da završi posao.

Agilar navodi da je upravo Sorijano u stalnom kontaktu sa Mesijevim menadžerima kojima je stavljeno do znanja da ima novca za operaciju, čak i pod uslovom da Siti bude primoran da plati obeštećenje. Ipak, na Etihadu su uvereni da će Mesi doći za džabe, kao slobodan igrač.

Sličnim imformacijama barata i Radio Katalonija. Medij koji je sinoć objavio informaciju o telefonskom razgovoru Mesija i Gvardiole u kome je Argentinac tražio Pepu da ga spasi košmara na Nou Kampu je objavio da je Siti spremio dvogodišnji ugovor za Argentinca.

Novinar Đerar Romero piše da je Mesijeva želja da istovremeno i Gvardiola produži saradnju sa Građanima, pošto mu sledećeg leta ističe ugovor sa Sitijem i ne želi da sarađuju samo jednu sezonu zajedno.

U svakom slučaju, svi relevantni izvori iz Katalonije najavljuju transfer Argentinca u Premijer ligu, a čak i mediji koji se ne bave usko sportom kao El Pais koji tvrdi da Barselona nema šanse da dobije 700 miliona evra koliko iznosi klauzula.

Prema njihovim izvorima, Mesi je uveren da može da aktivira klauzulu u ugovoru po kojoj može da ode kao slobodan igrač ovog leta i da će dobiti spor i pred FIFA arbitražom ako do nje dođe.

Dakle, kako sada stvari stoje, približavamo se najvećem transferu u istoriji svetskog fubala.

Na kraju, evo i svih cifara koje Lionel Mesi trenutno zarađuje u Barseloni.

Video: Dejan Stanković se krstio posle gola Zvezde u Tirani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miroljub vidar

    26. avgust 2020 | 17:46

    Mesi , mesi, nece nista da ti skodi.

  • mišel

    26. avgust 2020 | 15:32

    Auu brate,barsa puca po svim šavovima. Ovo vise nije transfer,ovo je ponizenje. Maksimalno sto barsa moze dobit je 50 miliona,cisto onako simbolicno.

  • blue moon rising

    26. avgust 2020 | 17:03

    Auuu bombbbaaaaaa!!! Postajemo najveci klub na svetu... city je to zasluzio, titule ce doci same. LS je nasa, titule su nase!!!!!! Dole united i liverpul lazni velikani!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA