≫ 

Ovako više ne može, pričao sam sa Dekijem, ali ću i sa igračima: Mrkela ljut posle igre iz Tirane

Najpre je čestitao svojim igračima plasman u treće kolo...

  • 37
Mitar Mrkela Foto: Marko Jovanović

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela ljut je zbog načina na koji je Zvezda pobedila u Tirani i kaže da njemu i upravi slede razgovori sa igračima.

Mrkela im je čestitao na plasmanu dalje, ali ništa osim toga nije video kao pozitivno iz meča koji je u mnogo čemu spasao Milan Borjan. Golman crveno-belih je svojim odbranama u nekoliko navrata skinuo veliki teret odgovornosti sa svojih saigrača iz ekipe.

Sportski direktor Zvezde je podsetio i da je klub u protekla tri kvalifikaciona evropska ciklusa, prvo za Ligu Evrope, a onda i Ligu šampiona izlazio kao pobednik sva tri puta.

- Ovo je četrnaesti protivnik zaredom koga smo u godinama za nama pobedili i izbacili na našem putu ka zacrtanom cilju. Prešli smo neverovatan put i velikim pobedama i sjajnim rezultatima klub smo doveli sa 209. na 55. mesto na UEFA rang listi. Jeste to veliki uspeh i treba da budemo ponosni zbog toga. Ali to je prošlost. Moramo da se okrenemo onome što nas čeka sutra - izjavio je Mrkela za klupski sajt.

Zvezda je u Tirani u utorak uveče pobedila sa 1:0, golom Antonija Tomanea iz kornera u 61. minutu, ali je svima bilo jasno da štošta u napadu, a i odbrani tima Dejana Stankovića mora da funkcioniše bolje.

- Naši igrači moraju da shvate da Crvena zvezda raste iz dana u dan, i da rastu i naša očekivanja i očekivanja naših navijača i medija i celokupne javnosti. Moraju da shvate da igrajući za Zvezdu imaju ogromnu odgovornost. Nije važno samo da se pobedi nego je važan i način na koji Zvezda pobeđuje. Ne sme da se igra onako kako je Zvezda igrala sinoć u Tirani. Igrali smo nedopustivo slabo. To nije Zvezda koju želim.

Mitar Mrkela Foto: Marko Jovanović

- Sinoć na aerodromu sam razgovarao i sa Dekijem Stankovićem i on je svestan svega. Ali o detaljima neću, jer želim da to ostane unutar naše kuće. Napravili smo dobar tim, možda i najbolji u poslednjih šest godina i normalno da su očekivanja velika - rekao je Mrkela.

On je podsetio i da je pritisak pred Tiranu poseban jer je reč o albanskom klubu, a tenziju su sa strane povećali i navijači Tirane koji su isticali transparente UČK i pocepane jagode čime su aludirali na smrt navijača Zvezde Marka Ivkovića.

Taj pritisak po mišljenju sportskog direktora nije alibi za loše izdanje poput onog iz Albanije.

- Rekao sam već ranije, a sada ću ponoviti: ko nije spreman da igra, da radi i da živi pod pritiskom, taj nije za Crvenu zvezdu. Nezadovoljan sam i ljut, neću reći da sam razočaran, jer smo pobedili. Samo zbog pobede to neću reći. Sve ostalo nije valjalo i ovako više neće moći. Predstoje nam razgovori sa igračima. Moraju da menjaju svoj karakter i svoje navike.

Mitar Mrkela Foto: Printscreen/You Tube/FK Crvena zvezda

- Moraju da budu hrabriji i odvažniji, moraju da budu svesni da nose dres Crvene zvezde. Nema u Zvezdi minulog rada i samozadovoljstva. Verujem u trenera Dejana Stankovića i njegov stručni štab, verujem u ove igrače. Imamo vremena do trećeg kola i 15. septembra da ispravimo sve uočene greske i rešimo probleme. Mora ovo mnogo bolje. Čeka nas još mnogo posla - zaključio je Mrkela.

Video: Borjan pobedu u Tirani posvetio ubijenom Deliji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija

    26. avgust 2020 | 15:06

    Dobro receno. Ono sinoc veze nije imalo,onako ne sme da se igra ni protiv Surdulice,a ne u kvalifikacijama za LŠ. Ako se nesto ne popravi,trener mora snosit odgovornost. Mislim da je on kriv jer je Kanga sinoc odigrao najlosiji utakmicu od svih koje je odigrao u Zvezdi,i bez obzira da li ce se popravit,mislim da mora na klupu narednih nekoliko utakmica,da shvati da ne moze onako da igra,a ako ne shvati neka ide. Takodje mora da se skrene paznja Kataiju da ne moze onako sebicno da igra. I na kraju Pankov,koji je sinoc bio uz Kangu najgori igrac. Deki,ako to ne mozes da sredis,legenda si kluba ali idi.

  • Uki

    26. avgust 2020 | 16:16

    PEŠKE BI ONI MENI IZ TIRANE DOŠLI KUĆI PA DA SE NAUČE PAMETI I DA ZNAJU KOJI DRES NOSE

  • МАРАКАНА РОЂАЦИ

    26. avgust 2020 | 15:11

    Мркела стручњаку....Одбрану НЕМАШ!!! Напад НЕМАШ!!!! Бекови су нам не дај Боже... Гобељић када центрира молим Бога само да лопта остане у игри. Родић мучење.Дечко једва да дише на терену... Не могу да верујем да ми не можемо да доведемо крштеног нападача,штопера. Много лоше је било оно синоћ... Бог нека нам је у помоћи

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA