Otkazan meč Makabi Haifa - Željezničar: Ekipa iz Bosne došla s 5 zaraženih igrača, evo šta sledi

Tim iz Sarajeva nije dobio dozvolu Minstarstva zdravlja Izraela da odigra meč

  • 4
FK Željezničar, Stadion Grbavica Printskrin: Youtube/FK Željezničar

UEFA je odložila još jedan meč u evropskim kvalifikacijama zbog korona virusa. U pitanju je meč između Makabija iz Haife i Željezničara, koji se neće odigrati večeras od 19 časova kako je bilo planirano.

Razlog je to što je kod petorice igrača Željezničara utvrđeno u hotelu u Izraelu da su zaraženi korona virusom. Ministarstvo zdravlja Izraela donelo je odluku da se meč ne odigra, a njegova dalja sudbina u rukama je UEFA.

Podsetimo, prethodno je ovakva sudbina već zadesila nekoliko klubova, prvo šampiona tzv. Kosova Dritu, koja je izbačena iz takmičenja, zatim i Slovan iz Bratislave, koji je u dva navrata išao na Farska Ostrva, jednom sa prvim timom, drugi put sa rezervnim, ali je u oba navrata imao zaražene članove ekspedicije, pa je izbačen iz takmičenja.

Ostaje da se vidi kako će UEFA reagovati u ovom slučaju, ali povoljna okolnost po Željezničar je za 1. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope postoji najduži period u kojem se može ponoviti utakmica, a to je do 12. septembra, pošto sledi pauza.

Meč će najverovatnije biti odigran na neutralnom terenu u novom terminu. Ekipe sada treba da dogovore novi termin, a UEFA da potvrdi gde će se meč igrati - na Kipru, u Grčkoj, Poljskoj ili Mađarskoj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    27. avgust 2020 | 16:29

    Dal je realno da su Bosancerosi mislili da je ok da se pojave zarazeni i odigraju mec. Treba ih eliminisati bez odigrane utakmice. Ovo je ludilo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA