≫ 

Istorijska evropska pobeda TSC-a: S igračem manje doneo važne bodove za srpski fudbal iz Moldavije!

Tim iz Bačke Topole eliminsao prvu prepreku na putu ka Ligi Evrope

  • 52
TSC, Moldavija, Liga Evrope Foto: Printscreen/RTS

Fudbaleri TSC-a plasirali su se u 2. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope posle trijumfa nad moldavskim Petrokubom od 2:0 u debitantskom nastupu na evropskoj sceni. Zanimljiv meč u Kišinjevu odlučili su golovima kapiten Tomanović u 16. i Nenad Lukić u 55. minutu sa bele tačke.

Ono što je najvažnije je da su igrači iz Bačke Topole uspešno prerodili ovu prepreku i doneli srpskom fudbalu još 375 poena za nacionalni koeficijent, koji sleduju timu koji se plasira u narednu fazu.

Srbija je trenutno prva ispod tog željenog 15. mesta i ovom pobedom je smanjila razliku u odnosu na Kipar i Dansku koji dele 14. i 15. mesto.

Naš predstavnik je diktirao tempo i bio mnogo bolji, ali je bespotrebno sebi zakomplikovao život posle velike gluposti Borisa Varge, koji je u 31. minutu udario protivničkog igrača u duelu i raskrvario mu arkadu.

Glavni arbitar iz Rumunije Koltesku kao da je jedva dočekao i pokazao levom beku TSC-a direktan crveni karton, a taj detalj prekinuo je solidno izdanje ekipe Zolatnaa Saboa, koja je od samog starta držala konce igre u svojim rukama.

Posle nekoliko dobrih pokušaja, srpski tim je poveo u 16. minutu. Borko Duronjić je izveo korner, a kapiten Tomanović skočio najviše u petercu moldavskog tima i matirao golmana Avrama za vođstvo od 1:0. Bio je to istorijski, prvi pogodak za TSC na međunarodnoj sceni.

Osokolili su se domaćini posle isključenja Varge, izveli nekoliko opasnih napada u finišu prvog dela, ali je golman TSC-a Filipović bio siguran.

PETROKUB - TSC 0:2 (0:1)

/Tomanović 16, Lukić 55. penal/

Posle pauze, trener Sabo je uspeo da konsoliduje tim, a i sa igračem manje TSC je izgledao mnogo bolje u nastavku. Utakmica je prelomljena u 54. minutu kada je domaći defanzivac Razgonjuk oborio u naletu Đura Zeca, a glavni sudija odmah pokazao na belu tačku i isključio igrača moldavskog tima.

Siguran egzekutor bio je Nenad Lukić koji je šestim pogotokom u sezoni trasirao put srpskog predstavnika u narednu rundu.

Petrokub do kraja nije imao snage da ozbiljnije zapreti srpskom predstavniku, dok je TSC propustio još nekoliko prilika da pobedu učini ubedljivijom.

Ipak, i ovako je istorija ispisana. Važna pobeda za TSC i srpski fudbal.

Video: Partizan iz jedanaesterca poveo protiv RFS-a, strelac Natho

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA