≫ 

Megvajer se oglasio posle incidenta u Grčkoj: Uplašio sam se za život, neću nikome da se izvinjavam

Kapiten Junajteda progovorio o tuči na Mikonosu

  • 2
hari megvajer Foto: Tanjug/Ap

Umesto relaksacije, odmora i uživanja, Hari Megvajer je na Mikonosu doživeo veliku neprijatnost i stres zbog čega je čak i njegov profesionalni status stavljen na kocku.

Kapiten Junajteda proglašen je krivim za nasilničko ponašanje, izazivanje incidenta, napad na službeno lice, te pokušaj podmićivanja, zbog čega je dobio 21 mesec uslovne kazne zatvora.

Po povratku u domovinu, "otvorio je dušu" u razgovoru za stanicu "BBC", pre svega je poručio:

- Ne mislim da bi trebalo nekom da se izvinjavam. To se radi ako ste uradili nešto loše - kaže Megvajer o svojoj ulozi u tuči sa mladićima koji su ga, navono, provocirali.

Najviše žali zbog toga što mu se sve to dogodilo kao igraču velikog Mančester junajteda, kapitenu...

- Ne želim ovako nešto nikome. Očigledno je da sam ovim što mi se dogodilo narušio i ugled jednog od najvećih klubova na svetu, žalim što navijači moraju da prolaze kroz ovo, ali ja ništa loše nisam uradio. Našao sam se u situaciji koaj je mogla svakom da se dogodi.

Na pitanje koliko teško je povređen, Megvajer je rekao:

- Tukli su me dosta po nogama. O tome sam razmišljao, bio sam u takvoj panici. Strah. Uplašen za život.

Ponavlja, ne oseća se krivim, savest mu je mirna jer nikoga nije provocirao, samo se branio. Žao mu je i porodice kojoj je, kaže, teže sve ovo podnosi od njega.

- Znam šta se dogodilo te noći, znam istinu. Kada pričam o tome ne osećam se dobro, ali to je zato što sam pomalo besan iznutra. Guram dalje. Psihički sam dovoljno jak.

Selektor Engleske Geret Sautgejt nije imao milosti prema Megvajeru posle presude grčkog suda, izbacio ga je sa spiska za mečeve sa Islandom i Danskom, ali je ovaj, zasad, zadržao kapitenski status u Junajtedu.

- Velika je čast biti kapiten Junajteda - to je nešto na šta sam ponosan. Ogromna je privilegija igrati za taj klub, posebno biti kapiten. Želim samo da kažem koliku mi je podršku dao klub, bili su sjajni i hvala im na tome.  Kada je reprezentacija u pitanju, volim da igram za svoju zemlju. Fizički i mentalno sam spreman. Razočaran sam (što je izbačen), ali razumem odluku selektora.

Video: Fudbaler Mančester junajteda uči sina da vozi traktor

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hogar

    28. avgust 2020 | 08:07

    sad ste i sami videli ko su siptari... narkodileri, ubice, trgovci belim robljem imate dosta problema sa njima u Engleskoj pogotovo Londonu sto je i sama policija priznala..... branio si sestru, sebe i devojku od te bande siptarske i kaznjen si.... najverovatnije su oni vec davnih dana potkupili policiju i placaju ih da rade za njih... da ne gledaju dilovanje droge, ubistva.. itd sudije isto su potkupljive i to je nazalost veliki problem... selektor je ispao glup i naivan ali tu nemozes nista na zalost... samo napred proci ce i to i istina ce izaci na videlo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA