Detalji transfera Ivanovića u Olimpiju: U posao uključen i Banjak, otpisano 300.000 evra za štopera

Umesto druge rate za defanzivca, crno-beli poslali vezistu u Ljubljanu

  • 0
DJORDJE IVANOVIC Foto: MN Press

Najavili smo već da je Partizan sklopio novi posao sa Olimpijom i to tako što je pomenutom klubu prodao Đorđa Ivanovića, koji će tokom današnjeg dana otputovati u Sloveniju i potpisati trogodišnji ugovor sa pomenutim klubom. U transfer veziste je na svojevrstan način uključen i Maki Banjak, zahvaljujući kome je klub iz Humske isposlovao više nego zadovoljavajući dogovor sa Ljubljančanima.

O čemu se radi?

Partizan je pre dva i po meseca otkupio defanzivca Makija Banjaka od Olimpije po ceni od 500.000 evra, koje je trebalo da isplati u dve rate (200.000 plus 300.000), uz bonus od 10 odsto od dalje prodaje defanzivca.

Transfer je realizovan bez večih problema, posao okončan još pre završetka minule sezone, a onda se u međuvremenu Olimpija zainteresovala za jednog od igrača Partizana – Đorđa Ivanovića.

Klubovi su počeli pregovore, jer imaju sasvim dobre odnose, ali Ljubljančani trenutno nisu u sjajnoj finansijskoj situaciji, pa je iz Humske predložen dogovor koji će obema stranama ići na ruku.

To je podrazumeva da Partizan isplati prvu dogovorenu ratu za Banjaka od 200.000 evra, a da druga rata – 300.000 evra bude zapravo "zalog" Olimpije za Đorđa Ivanovića. U prenesenom značenju, Partizan neće dobiti obeštećenje za Ivanovića, već će slovenački klub praktično otpisati drugu ratu obeštećenja za štopera.

Pride, Slovenci su se takođe obavezali da će crno-belima isplatiti i 10 odsto od naredne prodaje Ivanovića, baš kao što je to obaveza Partizana prema njima u slučaju Makija Banjaka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA