≫ 

Nekadašnji premijerligaš dotakao dno, spašava ga čovek koji mu je dao pet golova u pobedi od 9:1

Sećate li se Vigan Atletika?

  • 0
jermain defoe tottenham  Wigan Foto: Guliver/Clive Rose/Getty Images

Vrovatno najluđa priča ove večeri stiže iz "kolevke fudbala" Engleske gde se ovih dana odigrava velika bitka za opstanak Vigan Atletika.

Sećate se verovatno tog kluba koji je pod sadašnjim selektorom Belgije Robertom Martinezom 2013. godine osvojio čak i FA kup i bio osam sezona stabilan premijerligaš.

U međuvremenu, Vigan je zapao u dugove. Nekadašnji gazda Dejv Vilan prepustio je klub unuku Deniju Šarpu posle istorijskog uspeha u FA kupu, jer je ostvario dečački san, a uprave koje su došle posle njega dovele su ovaj klub na rub propasti.

Vigan je posle sedam godina u Čempionšipu ovog leta ispao u treću ligu (Ligu 1) i to zato što mu je zbog finasijskih problema oduzeto 12 bodova. Sa tim poenima bili su mirni u sredini tabele, ali su upali u administraciju nedelju dana od dolaska nove uprave i nije im bilo spasa.

Ovaj klub se sada bori da obezbedi osnovne uslove za život u trećem rangu sledeće sezone, i trudi se da animira što više ljudi da dobrovoljnim prilozima sačuvaju klub, a najveće razumevanje nailaze kod navijača komšijskog Lids junajteda, koji su pre deceniju i po bili u sličnoj situaciji.

Ipak, najzanimljiviji detalj dogodio se ovog petka, kada je jedan navijač popularnih Latiksa kontaktirao čuvenog Džermejna Defoa na društvenim mrežama i zamolio ga da donira 5.000 funti za spas Vigana, i to po 1.000 za svaki gol koji im je dao u utakmici Premijer lige na starom Vajt Hart Lejnu kada je bilo čak 9:1 za Pevce.

Naravno, napadač Glazgov Rendžersa je prihvatio izazov i donirao pomenutu svotu, ali kao anonimni uplatilac, a navijači Vigana su uvereni da je baš on u pitanju jer ne dobijaju često ovakve svote za spas kluba.

U svakom slučaju, lepa priča...

Video: Dejan Stanković se krstio posle gola Zvezde u Tirani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA